Yüksel, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni ziyaret etti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa'ya getirilen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni ziyaret etti.

Süleymanpaşa 21.07.2020 16:24:00 0
Yüksel, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi

 

 

MÜZEYE DAVET ETTİ

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin milletimiz açısından çok büyük bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel "  Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi gibi hizmetlerin bu destanı yeni nesillere aktarmada önemli bir işlevdir. Çanakkale Savaşı, son askerine kadar şehit düşen ve Gazi Mustafa Kemal’in bizzat Tekirdağ’a gelerek oluşturduğu 19’uncu Fırka bünyesindeki 57’nci Alay gibi sayısız destana sahip olan ve şanlı tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Bir milletin dirilişinin ilk adımı diyebileceğimiz bu tarihi, yeni neslin de çok iyi öğrenmesi gerekmekte olup bu mobil müze gibi hizmetler bu anlamda çok büyük katkı yapmaktadır. İki gün boyunca şehrimizde kalacak olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini ziyaret etmeye tüm hemşehrilerimi davet ediyorum,” diye konuştu.

 

İKİ GÜN BOYUNCA AÇIK KALACAK

 

TIR üzerinde inşa edilen ve istenen her yerde hizmet verebilen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor. Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi Gezici Otobüsü ile birlikte hizmet verecek olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 20-21 Temmuz tarihlerinde, 15.00 ila 00.00 saatleri arasında sahil dolgu alanda ziyaretçi kabul edecek.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10