Akay, açık ve net konuştu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçe genelinde bulunan şoför esnafının istek ve talep

Çerkezköy 21.07.2020 18:17:00 0
Akay, açık ve net konuştu

 

 

 

 

 

Bugün saat 14.00'de gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu’nda görev alan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kazım Doğaç’ın yanı sıra Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez eşlik etti.

 

"TEK YÖN UYGULAMASI TALEP EDİYORUZ"

 

Ziyaretten ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Çerkezköy'de ulaşım ile ilgili sorunlarımız devam ediyor. Pandemiden sonra Mart ayından itibaren bu sorun daha da arttı. En büyük sıkıntımız ise personel taşımacılığı ile ilgilidir.  Güzergahlarla ilgili 6-7 ay önce bir çalışma yapılmıştı. Ama pandemiden dolayı yarım kaldı. Bu konuda en büyük sıkıntı yaşadığımız yerlerden biri Amfi Tiyatro civarı ve hastanenin yanıdır. Bu bölgelerde servis araçları için tek yön uygulaması talep etmekteyiz. Özellikle servis saatlerinde yığılma yaşanıyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözümlenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

 

ŞUBAT VE MART AYINDA BAŞLAYACAK

 

Başkan Akay'da bu teklifin UKOME'ye yazılmasını isteyerek " “Tekyön güzergahı belirleyelim.  Bu teklif UKOME’de değerlendirilsin” diye konuştu. Atatürk-Öztrak caddelerinde sirkülasyon projesi yaptıklarını kaydeden Akay "Çalışmalar 2021'in Şubat ve Mart ayında başlayacak. Atatürk ve Öztrak caddelerini birbirine bağlayan ve Öztrak caddesinin alt kollarından bağlantıları da tek yöne çevireceğiz. Büyükşehir Ulaşım Dairesi’nden bununla ilgili çalışma yaptık. Onun içine bunu da dahil edeceğiz. S plakaların dönüşlerini ayarlamaları için de muhtemelen Ağustos ayında UKOME’ye karar gider" diye konuştu.

 

İKİ PROJE BEKLİYOR

 

Akay " Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Caddesinde meydanda yapılacak olan meydan altı otoparkı ile trafik sorununu çökmeye yönelik bir adım atılacak. Çerkezköy'ün bekleyen iki konusu var. Bunlardan birisi Bağlık viyadüğü, diğeri ise tepe kavşağıdır. İki projede hazır bir şekilde bekliyor.  Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin yoğunluğunu da ciddi bir şekilde rahatlatacak. İnşallah ihaleye çıkarttıracağız” diye konuştu.  Başkan Akay " Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayında tatil yapmayacak. O toplantıda sizlerin teklifini önerge olarak imzalayıp, gündeme sokacağız. Bir hak kaybına sebep olacak bir işi yapmak kimse istemez" diye konuştu.

 

KAVŞAKLARI KENDİNE GETİRECEĞİZ

 

Duraklarla ilgili de sorunları bulunduğunu kaydeden As " Taksi duraklarımız var. Ama yerleri ada parsel bazında belli değildir" dedi.  Revize edilmesi gereken Yonca Taksi ve Tepe Taksi ile ilgili sıkıntıların dile getirilmesi üzerine de konuşan Başkan Akay “Tepede minibüs durağımızın yerini değiştiriyoruz. Tepe Taksi’yi de şuandaki mevcut minibüs durağının yerine taşıyacağız. Yonca Taksi de bulunduğu yerden kaldırılacak ve en uygun yere konulacak. Taksi durağı Fevzipaşa caddesinde dört yolda konumlandırılacak. Bizim orada yol açmamız gerekecek. Köşe dönüşleri vermemiz gerekiyor. En zorlanılan yollardan bir tanesi de Fevzipaşa Caddesidir.  Erkaynak Cami’nin orada da ciddi bir sıkıntı var. Bunun gibi kavşakları kendine getireceğiz. O yüzden Yonca Taksi’yi oradan en uygun yere taşıyacağız” diye konuştu.

 

YÜZDE 50 KAPASİTE İLE ÇALIŞTIK

 

M plakalarının sıkıntılarıyla ilgili konuşan As " Toplu taşımada salgın sürecinde yüzde 50 kapasite ile çalıştık. Büyükşehir'e mazot desteği, hibe desteği gibi konularda destek istedik. Onunla ilgili bugüne kadar cevap gelmedi. Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi maske dağıtımı ve dezenfektan anlamında katkıda bulundu. Ama toplu taşıma esnafımızın mazot desteği konusunda beklentisi var. Araçlar halen tam kapasite ile çalışmıyor dedi.

 

EYLÜL MECLİSİNDE SUNUM YAPACAĞIZ

 

As'ın durak indi-bindi yerleriyle ilgili sıkıntılarını bildirmesi üzerine konuşan Akay "  Şuanda en yoğun yolcu trafiğinin olduğunu ve durağın belirlenmediği 2 ana cadde var. Bunda iş esnafa düşüyor. Durak belli. Ama esnafımızın da biraz hassasiyet göstermesi gerekiyor. 1 Eylül'de mecliste vatandaşlarımıza sunum yapacağız.  Atatürk Caddesi’nde ve Öztrak Caddesi’nde her şeyi değiştireceğimiz gibi durak yerleri de belli olacak. 2 yoğun cadde de kendine geldikten sonra birinci görev esnafta, durak dışında yolcu indirip bindirmeyecek. İkinci görev zabıtada, eğer durak dışında indi-bindi oluyorsa işlem yapacak. Başka türlü bir yol alma şansımız yok" dedi.

 

BİRLEŞMEYİ TERCİH ETMEDİNİZ

 

Akay " Çerkezköy'de üç kooperatifi birleşmediği için yoğun olan bütün hatlara Büyükşehir Belediyesinin araç koyması için mücadele edeceğim. 3 kooperatifin birleşmesi talebinde bulundum fakat birleşmeyi tercih etmediler. Bende Büyükşehir Belediyesinin dördüncü kooparetif hattının içerisine sokmak için mücadele edeceğim. Bununla ilgili başka çarem yoktur. Koydurabildiğim kadar fazla araç koydurmak için mücadele edeceğim. Bunu çok net söylüyorum. Çerkezköy’de ana yoğunluk hatlarının içerisine büyükşehir belediyesinin araçlarını sokmak için mücadele vereceğim. Bir yandan esnafı korumaya çalışırken vatandaş penceresinden de bakma zorunluluğumuz var” dedi.

 

AS, SÜRE İSTEDİ

 

Bunun üzerine konuşan Oda Başkanı Mustafa As, “2-2 buçuk yıl önce Kapaklı’yı da entegre edip 184 aracı entegre yapalım dedik. En son ilçe bazında değerlendirelim dedik. Geçen sene bir toplantıda olumlu adımlar atılmıştı. Ama ondan sonra büyük araba küçük araba meselesi ortaya çıktı. Hiçbir kooperatif kendinden taviz verip bu birlikteliği çok net bir şekilde kabul etmedi. Bunun neticesinde de geldiğimiz noktada hepimiz üzüleceğiz. Çerkezköy’de 3 kooperatif, 90 tane esnafımız var. 5 arabayla entegre edelim dedik. Sonra araç sayılarını artırarak devam ettirelim dedik. Son bir talebim olacak. Bize bir müsaade etseniz, bu 3 kooperatifi bir araya getirsek, kısa bir süreçte bir çalışma yapıp nihai kararı size bildirsek ve ondan sonra siz bu çalışmalara başlasanız” diye konuştu. Akay'da 10 Ağustos'ta ki grup toplantısına kadar şöför esnafının net karar vermesini istedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10