TRAKYAKENT'in ismi Trakya Belediyeler Birliği oldu 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT'in normal şartlarda Nisan ayı içerisinde yapılması gereken olağan genel kurul toplantısı pandemi süreci nedeniyle önceki gün Süleymanpaşa'da ger?

Tekirdağ 22.07.2020 17:26:00 0
TRAKYAKENT

 

COVİD-19 önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen toplantıda, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin 2019 yılı faaliyet raporu ve kesin hesapları görüşülerek onaylandı. 2020 yılı ücrete tabi işler tarifesi de oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan TRAKYAKENT Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, üye belediyelere katkı anlamında ulusal ve uluslararası işbirliği çalışmalarına yoğunlaşacaklarını kaydetti. Albayrak “ Değerli belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, Nisan ayında yapmamız gereken ancak tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebiyle bugün icra edebildiğimiz Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği, TRAKYAKENT olağan genel kurul toplantımızı gerçekleştiriyoruz.  Uzun bir aranın ardından bugün sizlerle bir araya gelmekten dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Tüm Belediye Başkanlarımı ve ekiplerini bu olumsuz ve zorlu sağlık sürecinde göstermiş oldukları gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.  Ülkemizin de içinde bulunduğu bu zor günlerde yerel yönetimlere çok ciddi görevler düştü. Salgın hastalık ile mücadele etme konusunda halen hepimiz önemli sınavlar vermeye devam ediyoruz. Bölgemizde pandemi sürecinin kontrol altına alınmasında en önemli unsurların başında yerel yönetimlerimizin vatandaş eksenli çalışmalarının geldiğini düşünüyorum. Bu kapsamda hizmetiniaksatmadan sürdüren tüm belediyelerimizi bir kez daha kutluyorum.” dedi.

 

ÖNEMLİ KATKILAR SUNMAYI HEDEFLİYORUZ 

 

Albayrak “ Yerel yönetimlerin hizmet kalitelerini artırmaya yönelik faaliyetleri yoğunlaştıracağız. Trakyakent Belediyeler Birliği olarak önümüzdeki süreçte ortaya koymayı hedeflediğimiz çalışmalar kapsamında; belediyeler arasındaki koordinasyon ve işbirliğine büyük önem vereceğiz.Trakya’yı bir bütün olarak ele alıp, belediyeciliğin ve kentlerin kalkınmasına ve yerel yönetimlerin hizmet kalitelerini arttırmaya yönelik önemli faaliyetler gerçekleştirmeyi planladığımızı ifade etmek istiyorum. Geleneksellikle yoğrulmuş yeni nesil belediyecilik anlayışıyla birliğimize üye tüm belediyelerimize oldukça faydalı dokunuşlarımız olacağının altını çizmek istiyorum. Gerçekleştireceğimiz ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle yerel yönetimlerimizin yönetim vizyonlarına da önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

 

BİRLİĞİN İSMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği genel kurulunda gündemi oluşturan maddeler görüşüldü. Birliğin 2019 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu oylanırken, 2019 yılına ait kesin hesaplar görüşülerek karara bağlandı. Bir diğer gündem maddesinde,  Birliğin ”Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT” olan ismi önerilere göre sadeleştirildi ve “Trakya Belediyeler Birliği” şeklinde belirlenerek mecliste kabul edildi. Bunun beraberinde birliğe ait olan kurumsal amblemde de meclis kararı ile değişikliğe gidildi.

 

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Toplantıda encümen üyeleri kapalı oylama sistemi ile belirlenirken, yapılan seçimde  Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş,Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çolakoğlu ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Tanış birliğin yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Birliğin Plan ve Bütçe komisyonu üyeliklerine Çerkezköy Belediye meclis üyesi Serdar Ürkmez, Kapaklı Belediye meclis üyesi Feyzullah Yorulmak, Kavaklı Belediye meclis üyesi Nejdet Pulat, Marmaraereğlisi Belediye meclis üyesi Bahattin Çavdar, Vize Belediye meclis üyesi Cengiz Arda seçildi. 

 

HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

 

Toplantının kapanış bölümünde Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut ve belirledikleri meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletirken, tüm üyelere toplantıya gösterdikleri ilgi ve üst düzey katılımları için teşekkür etti. Albayrak “ Hizmetin siyaseti olmaz mantığı ile hareket edip Trakyakent Belediyeler Birliği yönetimi olarak tüm belediyelere her konuda eşit mesafede hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10