ÇOSB başarısı bir kez daha tescillendi

Günlük ortalama 80 bin metreküp endüstriyel atıksuyun arıtıldığı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) bünyesindeki Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çerkezköy 23.07.2020 17:15:00 0
ÇOSB başarısı bir kez daha tescillendi

 

 

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOSB yetkilileri” Alınan bu Çevre İzin Belgesi, tesislerin yönetmeliklerdeki kriterlere göre işleyişini sürdürdüğünü gösteriyor.  Tesisimizde tüm süreçleri takip ediyoruz ve tesisimizi çevre mevzuatına uygun bir şekilde işletiyoruz. Çamur Yakma Tesisimizin de faaliyete geçmesiyle birlikte, Bölge olarak çevre konusunda örnek olmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlar çevreci bir OSB olduğumuzun en büyük göstergesidir” dedi.

 

ARITMA TESİSİNDEKİ ÜNİTELER

 

Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki işlemler ise sırasıyla şu şekilde yapılıyor: Fiziksel Arıtma: Kaba ve İnce Izgaralama – Kum ve Yağ Tutucu – Dengeleme Havuzu – Terfi İstasyonu Kimyasal Arıtma: Hızlı ve Yavaş Karıştıcı – Kimyasal Çöktürme Havuzları Biyolojik Arıtma: Biofosfor Havuzu – Havalandırma Havuzları – Son Çöktürme Havuzları Çamur Susuzlaştırma: Çamur Havuzları – Dekantörler Arıtma Çamuru Yakma İşlemi: Yakma Reaktörleri, Buhar Kazanı, filtreler. Günlük olarak tesisin ünitelerinden alınan numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yeterlilik Belgesi almış ve TÜRKAK tarafından Akredite edilmiş olan tesis bünyesindeki laboratuvarda analiz edilmektedir” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10