Ne devletimize, ne milletimize yakışıyor

İstanbul'da yoğun trafikte görmeye alıştığımız 'açız' pankartlı dilencilerin ardından son günlerde hızlı şekilde Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu'daki kavşaklarda ar

Çerkezköy 28.07.2020 19:07:00 0
Ne devletimize, ne milletimize yakışıyor

 

Bölgedeki kavşakları mesken tutan kadınlar, yanlarındaki küçük çocuklarla adeta duygu sömürüsü yaparak vatandaşın hem vicdanını hem ruhunu rahatsız ediyor. Sürücülerin rahatsızlıklarını 155’i arayarak polise bildirmeleriyle olay yerine gelen polisi çoğu zaman ‘Biz Kızılpınar’a gitmek istiyoruz’ ya da ‘Vekiköy’e gitmek istiyoruz’ diyerek atlattıklarını zanneden kimliği meçhul kişiler, İstanbul’da olduğu gibi Çerkezköy’de de haksız duygu sömürüsüyle elde ettikleri kazançla vicdanları rahatsız ediyor.

 

NEREDEN GELDİKLERİ GİZEMİNİ KORUYOR

 

 Sabahın saat 07.00’de başlayıp akşam saat 19.00’a kadar kavşaklardaki dilenci manzarasının ne İstanbul’da, ne Çerkezköy’de, ne Çorlu’da, ne Kapaklı’da hiçbir yetkiliyi rahatsız etmemesine anlam veremeyen halk, “Acaba bu görüntüden birileri memnuniyet mi duyuyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir aileyi aç, açık, sokakta bırakacak kadar aciz değildir. Bunu bizler biliyoruz, ama neden bu devletin yönetim mekanizmasında oturanlar, valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri, belediye başkanları bu manzaradan bizler kadar rahatsız olmuyorlar? Bunu anlamıyoruz. Bir batılı İstanbul’un göbeğinde ‘açız’ pankartı kadının fotoğrafını dünya ile nasıl paylaşır? Mavi Jeans ışıklardaki, Tugay Kavşağı’ndaki, Yünsa Kavşağı’ndaki bu duygu kemiricilerinin fotoğrafları ile ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin imajını zedelemeye devam ediyorlar” dedi.  Sistematik olarak sabahın erken saatlerinde araçlarla kavşaklara dağıtılan kimliği meçhul kadınların insanları sömürerek günlük ne kadar kazanç elde ettikleri bilinmezken, küçük çocuklarla sabahın erken saatinde nereden, ne ile bu kavşaklara geldikleri de gizemini koruyor. 

 

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10