THK Çerkezköy'de bu yılda kurban derisi toplayacak 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Kurban bayramı öncesi her yıl topladıkları kurban derileriyle ilgili açıklamada bulundu. Durmuş, Türk Hava Kurumu olarak topladıklar

Çerkezköy 28.07.2020 19:15:00 0
THK Çerkezköy

 

 

Dün saat 15.00’de Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesinde basın açıklaması gerçekleştiren THK Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1925 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olan Çerkezköy Şubesi’ni yaşatmak için ellerinden geleni yapmaya çalışmıştır. Kurban bayramı öncesi bir adet çadırımızı belediye meydanına kurduk. Ayrıca bayramda mezbahanede bir görevli arkadaşımız olurken, üç belediye aracımız ise ilçe merkezinde kesilecek olan kurban derilerinin toplanmasına yardımcı olacak. THK Çerkezköy Şubesi olarak güzel bir teşkilat oluşturduk.  Kurban derisi bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın 0282 726 62 93  numaralı telefonu aramaları halinde, en hızlı şekilde yönlendirme yapılarak kurban derileri toplanacak” diye konuştu. 

 

SIĞIR DERİSİ 55,50 TL

 

Durmuş “ Kurban derisi toplama çalışması sadece bayramın ilk iki günü yapılacak. Havaların sıcak olması, pandeminin oluşması, hastalığın tetiklenmemesi açısından zamanı kısıtlı tutuyoruz. Bu yıl koyun derisi  1.50 TL, keçi derisi için 2 TL, sığır derisi için 55,50 TL olacak.  Bağlık Mevkii’ndeki kurban kesim alanına Türk Hava Kurumu olarak 1 ton tuz göndereceğiz. Hem bakteri yayılmasını önlesin hem de deriyi kurtaralım. Bu konuda hassas davranıyoruz. Pandeminin ülke genelinde devam etmesi nedeniyle ve bulaşma riskini ortadan kaldırmak amacıyla THK olarak az sayıda personel ile çalışmalara katılacağız. Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar 2 gün içerisinde kurban derilerini bizlere kendileri getirirse bizleri mutlu ederler. Çünkü görevli sayımız kısıtlı. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bize katkı vermelerini bekliyoruz. Kapaklı ve Karağaç’ta da belediye işbirliği ile kurban derisi toplama çalışması yürüteceğiz” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10