Abban: Bayram birlik ve beraberliktir, dayanışmadır

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Abban mesajında tüm vatandaşların bayramını kutladı.Abban" Bayram büyüklere saygıdır. KüçÃ?

Çerkezköy 29.07.2020 18:36:00 0
Abban: Bayram birlik ve beraberliktir, dayanışmadır

 


Bayramların millet hayatında önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Şüphesiz bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemlerdir. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda yapılan ibadetlerin, edilen duaların, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır. Bayramlar vefayı, hatırlamayı, sadakati, tanışmayı ve kaynaşmayı derin bir şekilde yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz günlerdir. Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegane yollarından biri tartışmasız bayramlardır. Bayram büyüklere saygıdır. Küçüklere gösterilen sevgidir. Yoksulun başının okşanmasıdır. Yetimlerin sevindirilmesidir. Kimsesizleri hatırlamaktır. Bayram yardımlaşmadır. Birlik ve beraberliktir, dayanışmadır. Gönüllerin yumuşamasıdır. Merhamettir” dedi.

 

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Abban “ Yaşadığımız ağır ve kasvetli günlerden sonra Mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, buluşmanın müstesna anlarından birisi olan Kurban Bayramı’nı yurt içinde ve dünyada yaşanan salgınlar, felaketler içinde hüzünlü, gözümüz nemli de olsa kutluyoruz. Biz, ülke ve millet olarak, bölgemizde yaşanan büyük acıları da yüreğimizde hissediyor; yaşanan acıyı kendi acımız olarak paylaşıyoruz.  Kurban Bayramını idrak edeceğimiz bayram günlerinin sevinç ve neşe günleri olduğunu hatırdan çıkarmadan, eşimizi, çocuklarımızı, ana ve babamızı sevindirelim. Güler yüzlü olalım. Geçmişlerimizi dua ve hayırla yad edelim. Barışmak ve kaynaşmak için bayramları fırsat bilelim. Milli Birlik ve Beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım. Vatanımızı ve milletimizi sevelim. Kin ve intikam duygularını terk edelim. Birbirimizle selamlaşalım ve bayramlaşalım. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa, huzur, mutluluk, selamet getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10