Yollarda yoğunluk oluştu

Kurban bayramı tatili için Tekirdağ, Çanakkale ve bölgedeki adaları tercih edenlerin dönüşe başlamasıyla yollarda yoğunluk oluştu.

Tekirdağ 4.08.2020 14:38:00 0
Yollarda yoğunluk oluştu



 

 Bayramın son gününde tatilciler yine deniz kıyılarına akın etti.Kurban Bayramı tatilinin son gününde Trakya'daki sahillerde tatilciler yoğunluk oluşturdu. Özellikle Tekirdağ ve Çanakkale sahillerinde, tatilin son gününü denizde geçirmek isteyenler denize akın ederken bir yandan da dönüş yolculuğu telaşı başladı. Bayram tatili nedeniyle normal süreçte 5 bin kişinin yaşadığı Tekirdağ'a bağlı Kumbağ Mahallesi'nde nüfus 150 bini gördü. Nüfus ve araç trafiğinin artması nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yoğun önlemler alındı.

 

YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU

 

Jandarma kavşaklara trafiği düzenlemek için uygulama yaparken, yol boyunca da trafik akışı sürekli kontrol edildi. Ayrıca ekipler, sahil bölgesinde de boğulma olaylarına karşı anonslar yaptı. Yapılan anonslarla vatandaşlar maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıldı. Trafik yoğunluğunu önlemek için, Şarköy yönüne giden ve gelen araçlar Yeniköy, Mermer, Naip  güzergahına yönlendirildi.Dönüşe geçen tatilciler özellikle, Üniversite, Yenice, Çorlu ve Yeniçiftlik kavşaklarında yoğunluğa neden oldu.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10