Minibüsçülerin durak isyanı!

S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Müslüm Karagöz yaptığı açıklamada Kapaklı'da 15 yıldır Devlet Hastanesi yan tarafından bulunan duraklarının geÃ?

Çerkezköy 4.08.2020 17:47:00 0
Minibüsçülerin durak isyanı!


 

Çerkezköy-Kapaklı hattında yıllardır faaliyet gösteren S.S 25.Nolu Akarsu Birlik Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi şoförleri durak sıkıntılarının halledilmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Minibüs şoförleri yetkililerden konunun çözümü noktasında yardım bekliyor.

 

AYLARDIR SES ÇIKMIYOR

 

S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Müslüm Karagöz “ Önceden belediyeye ait bir yeri bize verdiler. 15 yıldır kooperatif olarak biz kullanıyorduk. Birkaç yıl önce Kapaklı Belediyesi bu alanı ihaleye çıkartmış ve başka bir şirkette bu alanı almış. Satışa çıkarıldıktan sonra ihaleyi kazanan firma inşaat yapacağı için ‘Yerimizden çıkınız’ diyerek yerimizi yıktı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Kapaklı Belediyesine yer için başvuruda bulunduk ama herhangi bir cevap gelmedi. Bu olayda herkes topu birbirine atıyor. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i ziyaret ettiğimizde bizi Fen İşleri Müdürlüğüne yönlendirdi. Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ise yazışmayı Büyükşehir’e gönderdiğini söylemesine rağmen aylardır ses çıkmıyor” dedi. 

 

 

KONTEYNER KOYSUNLAR

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kooperatif olarak sıkıntılı süreçten geçtiklerini kaydeden Karagöz “ Pandemi, hastalık diyorlar. Bizim 55 esnafımız bir aydır ne elini yıkıyor, ne lavaboya girebiliyor nede oturup çay içebiliyor. . Sabah saat 06.00’dan akşam saat 22.00’a kadar buradalar. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile birlikte de 2 defa belediyeye gittik. Ancak cevap alamadık. Şoför esnafımız gün boyu yolcu durağında oturuyor. Bütün gün güneş altında bu durakta yolcularımızı bekliyoruz. Burada yetkililere sesleniyorum ve sesimize kulak versinler. Ufak bir konteyner koysunlar o bile bize yeter” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10