17 bin 707 TL gelir elde edildi

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü Çerkezköy ve Kapaklı'da toplanan kurban derileri

Çerkezköy 5.08.2020 16:13:00 0
17 bin 707 TL gelir elde edildi

 

 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nde bugün saat 13:00’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

"ZÜMBÜL’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK"

 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş” Bayram öncesi Türk Hava Kurumu'na 40 yılını vermiş eski başkanımız Mustafa Zümbül’e geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdim. Kendisini ise en kısa zamanda tekrar şubemizde görmek istiyoruz. Kendisinin 40 yıldır THK’ya önemli hizmetleri olmuştur. Eski Başkan ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve onun engin bilgileri ile bu kutsal yolculuğa çıktık” diye konuştu.

 

KISITLI BİR KADROMUZ VARDI

 

Kurban bayramında deri toplama işini kısıtlı imkanlarla yaparak zamanla yarıştıklarını kaydeden Durmuş “ Zamanla yarış içerisine girdik. Kısıtlı bir kadromuz vardı, kısıtlı imkanlarımız vardı. Koronavirüs salgınının devam etmesi nedeniyle Bağlık mevkiine 1 ton tuzlama işlemleri için tuz bıraktık. Çerkezköy ve Kapaklı halkımızdan özellikle altını çizerek istediğimiz tek bir şey vardı. Dedik ki; ‘araçlarımızla her imkanı vatandaşlarımızın ayağına kadar seferber etme imkanımız yok, her vatandaşımızın evine kadar gidip derileri teslim alamayız’ Bu derileri mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızdan belediye meydanında oluşturduğumuz çadıra getirmelerini istedik. Bu yere getirirlerse bizi memnun edeceklerini ifade ettik. Getirenden de getirmeyenden de Allah razı olsun” diye konuştu.

 

17 BİN 707 TL GELİR ELDE ETTİK

 

Durmuş “Çalışmalarımızın ürünü neticesinde Kapaklı ve Çerkezköy’de toplamda bin 555 adet koyun derisi, 68 adet keçi derisi, 274 adet sığır derisi toplamda da 17 bin 707,50 TL gelir elde ettik. Kutsal yolcuğa çıkarken bizleri yalnız bırakmayarak katkıda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyoruz. Her iki başkanda Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ne araç ve personel tahsisinde bulundu. Gönül isterdi ki daha geniş bir kadro çalışalım ama yine güzel bir çalışma ortamı yakalamış olduk. Çerkezköy genelinde Kapaklı civarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan besi sahiplerine, kasaplara, hayvan besleyen esnaflara, çiftlik sahiplerine de teşekkürü borç biliyorum. Onlarda bize çok yardımcı oldular” dedi.

 

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden dolayı deri tüccarlarının aldığı karar doğrultusunda bayramın ilk iki günü kurban derisi topladıklarını kaydeden Durmuş “Deri tüccarları ihale yaparken bu şartı koydular. Pandeminin devam etmesi nedeniyle süreç kısa tutuldu. Deriler burada tuzlama işleminden geçtikten sonra bize tahsis edilen arabalarla Lüleburgaz’daki toplanma bölgesine gönderildi.1925 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün himaye ve katkılarıyla Türkiye genelinde kurulmuş olan Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olan Çerkezköy Şubesi’nin başkan yardımcısı olarak sözlerimi şu slogan ile bitirmek istiyorum; ‘İstikbal Göklerdedir’ İstikbal göklerde olduğu sürece de bu kurumu yaşatmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10