Çetin: Trakya'nın en problemli ve zor ilçesi Kapaklı'dır

Kapaklı Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısını dün saat 14.00'de Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekle

Kapaklı 5.08.2020 17:31:00 0
Çetin: Trakya

 

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya mazeret bildiren Naciye Topçu, Şakir Demirel, Mustafa Sandıkçı, Emrah Sevinç, Turan Çakan, Nalan Çolak ve Halil İbrahim Erkan katılmadı.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, gündemin birinci maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 1 adet kadroda Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan boş kadro değişikliği yazılı konu görüşülürken, beş adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

 

ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazıya istinaden tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan Mühendisin aylık çalışma ücreti belirlendi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan parke taşı talebi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, Karaağaç mahallesinde bulunan  303 ada 27 parseldeki belediye hissesinin hissedarına satılması konulu yazı İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin bir diğer maddesinde Kültür Merkezi tahsisi konulu yazı görüşülürken, konuyla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Kapaklı Belediyesi’ne ait olan ve kültür merkezi yapılması şartıyla 5 yıl süreyle bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 512 ada 1 parselde yapılan kültür merkezinin kullanımının 31 Mart 2024 tarihine kadar bedelsiz olarak Kapaklı Belediyesi’ne tahsisinin kabulü, kültür merkezinin kullanımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi arasında protokol yapılması ve protokol için meclisten yetki istiyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan teknikerin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazının oybirliği ile karara bağlanmasının ardından İmar Komisyonu raporları da oybirliği ile kabul edildi.

 

 

ÇETİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ 6-7 aydır belediye bünyemizde İçişleri Bakanlığının kullandığı modüler yapılar tek tek birimlerimizde açıp kullanıma sunmaktayız. Zabıta Müdürlüğümüz İçişleri Bakanlığı’nın sistemine, kaydına girerek ruhsatlandırma veriyor. Bundan böyle ahbap çavuş ilişkilerine son vermiş oluyoruz. Birçok konuda İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı sistemi faaliyete geçirerek her şeyi resmi yapar hale geldik. İmar mevzuatına varıncaya kadar bütün konuları resmi bir mevzuat içinde yürütmek için belediye birimlerimizle çalışmaktayız. İmar konusu da bunlardan bir tanesidir. 1-2 yıl içinde tüm birimlerimizin bu sisteme dahil olarak faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bir ortam olacak. Böylelikle herhangi bir haksızlığa, adaletsizliğe son vermiş olacağız. Ruhsat şartlarını yerine getirmeyen bizden ruhsat alamayacak” diye konuştu.

 

KAPAKLI SİYASETİ YAPAMIYORUZ

 

Çetin “ Geçtiğimiz hafta AK Partili meclis üyeleriyle birlikte TBMM Başkanlığına seçilen Prof.Dr. Mustafa Şentop’u Ankara’da ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledik. Kapaklı’da siyaseti Kapaklı için yapamıyoruz. Bunu başaracağımıza canı gönülden istiyorum. Kapaklı belki Tekirdağ genelinde bir ilke imza atacaktı. Muhalefet meclis üyelerimizle topyekun gidip Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanımıza taleplerimizi iletme şansımız vardı. Biz yine sorunları Ankara’da ilettik. CHP meclis üyeleri de yanımızda olsaydı daha mutlu olacaktık. Aynı şekilde CHP’nin de Faik Öztrak gibi bir değeri vardır. O gün bizimle Ankara programına katılsaydınız onu da ziyaret ederdik” dedi.

 

KAZANAN KAPAKLI OLSUN

 

Çetin “ 2023’e kadar siyasi kutuplaşmayı bir tarafa bırakıp Kapaklı’nın ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu birliktelikten kazanan Kapaklı olsun. Bizim dönemimizde yapılmış bir hizmeti bize getirecek bir puan olarak değerlendirirsek ve bu kutuplaşmaya devam edersek maalesef kaybeden Kapaklı olur. Gerçekten 2024 hesabı yapmıyorum ve sadece Kapaklı’nın sorunlarıyla dertleniyorum. Başka ilçelerde ya da Anadolu’daki bazı bölgelerde siyaseti topyekun yapıyorlar ve sonuç alıyorlar. Bizim Ankara’da kapısını çalacağımız iki tane değer var. Buraya gittiğimizde alacağımız sonuçları hep beraber burada alkışlarız, hep beraber bunun gururunu yaşarız” diye konuştu.

 

TALEP ETMEZSENİZ SONUÇ ALAMAZSINIZ

 

Ankara’da TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Kapaklı’nın sorunlarını her zaman ilettiklerini kaydeden Çetin “  Ankara’daki hizmetin buraya gelmesi tamamen lobi ile oluşuyor. Gidip talep etmezseniz sonuç alamıyorsunuz. Bunun A partisi B partisi önemli değil. Hep beraber Kapaklı eşrafıyla, Kapaklı’nın önde gelen siyasetçileriyle beraber bir algıyı yönetmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız ziyaretler gerçekten büyük önem arz ediyor. Bu konuları kendi aramızda konuşmamız gerekiyor. Kapaklı’nın gerçekten ciddi sorunları var. Kapaklı’nın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Ben bunu samimiyetle söylüyorum. Eğer siyaseti Kapaklı’ya hizmet için yapacaksak beraber büyükşehire gidelim, beraber Ankara’ya gidelim. Ankara isteme kapısıdır.  Aynı şey büyükşehirde de geçerli. Büyükşehir yasası ile beraber hizmetlerin büyük bir kısmı büyükşehir belediyesine geçti. 5 yıldır birlikte büyükşehirden bir hizmeti getirtebiliyorsak bu benim başarım değil, hepimizin başarısı olacaktır” dedi.

 

DESTEK ŞART

 

 Çetin “ Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 ayda Kapaklı’nın üç caddesi yapılmıştır. 3 caddemizde toplam 2 kilometre çalışma yok. Kapaklı’nın Büyükşehir’den daha fazla yardım alması gerekiyor. Altyapı tamamlanmadan asfalt işlerine gireceğiz. Gerçekten yazık günahtır. Ankara’ya önceki gidişimde İller Bankasında ricada bulunarak Kapaklı’nın alt yapısı ile ilgili Büyükşehir’e kaynak sağlansın istedim. . İller Bankası Genel Müdürü, milletvekili İlhami Özcan Aygun’u arayıp durumu izah etti. Kapaklı’nın altyapısı için 25 milyon liralık bir kaynağı İller Bankası vermeyi taahhüt etti. Projeyi hazırlayıp gelin, krediyi sağlayalım dediler. Kendi öz kaynakları ile bir çalışma yürütüyorlar. Ama çok ağır yürüyor. Erbay Caddesi, Canbazlar Caddesi, Vatan Caddesi’nin altyapılarının yenilenmesi ile ilgili projelerimiz var. Bu projeler henüz daha TESKİ’de hazır olmadığı için kredi için müracaat edemiyorlar. Bunları yıl sonuna kadar tamamlayacakları ifade ettiler. Asfalta girelim mi girmeyelim mi bunların hepsinin istişaresini yapmamız gerekiyor” dedi.

 

CİDDİ DESTEK ALMAMIZ GEREKİYOR

 

Trakya’nın en problemli ve en zor ilçesinin Kapaklı olduğunu kaydeden Çetin “Hem nüfus yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar var, hem yeni ilçe olmanın getirdiği sıkıntılar var, hem de birikmiş problemler var. Bu problemlerin çözülmesi için hem büyükşehirden hem hükümet ayağından ciddi destek almamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10