Atatürk Kültür Merkezi'nin devir protokolü imzalandı

Mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait olan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi 31 Mart 2024 tarihine kadar bedelsiz olarak Kapaklı Belediyesi'ne devredilirken, devi

Kapaklı 12.08.2020 14:57:00 0
Atatürk Kültür Merkezi

Kapaklı Belediyesi’nde düzenlenen devir protokolü imza töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçenin önemli bir eksiğini Kültür Merkezi ile kapattıklarını söyledi. Kültür Merkezi’nin Kapaklı halkının yaşam alanı, eğitim ve kültür alanı haline dönüştüreceklerini ifade eden Çetin, bu yatırımı Kapaklı’ya kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Kapaklılılar adına teşekkür etti. 

 

SARAY KÜLTÜR MERKEZİ DE 6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2014-2019 yıllarını kapsayan hizmet döneminde ilçelerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir yatırım programı düzenlediklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bu kapsamda Kapaklı, Çerkezköy ve Ergene ve Saray ilçelerimizde, ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli kültür merkezleri inşa ettik. Saray hariç diğer kültür merkezlerimizin açılışlarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yaklaşık 6 ay içerisinde Saray Kültür Merkezi’mizdeki çalışmaları da tamamlayarak açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

 

“ARTAN NÜFUSU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK PLANLADIK”

 

Bu kültür merkezlerini inşa ederken, sürekli olarak artan nüfusu göz önünde bulundurduklarını ve tesislerin kapasitesini buna göre planladıklarını kaydeden Albayrak, “Kapaklı gibi nüfusu hızla artan ilçelerimizde, yatırımlarımızı geleceği düşünerek gerçekleştiriyoruz. Kültür merkezlerimizin nasıl işletelim, faal hale getirelim diye düşündük. Kültür merkezlerimizin bulunduğu ilçelerde daha faal bir şekilde işletilebileceği kanısına vardık. Böylelikle önce Ergene Kültür Merkezi’ni, sonra Çerkezköy Kültür Merkezi’ni ilçe belediyelerine devrettik. Bugün de Kapaklı Kültür Merkezi’ni, Kapaklı Belediye’mize devrediyoruz” dedi. Bu tesislerde halkın beklenti ve ihtiyaçlarını da düşünerek ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde güzel etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Albayrak, Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti. 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10