Ormanlık alanlarda mangal yakmak yasaklandı

Çerkezköy'de bulunan Karatepe (Kocameşe) Mesire Alanı, Ambardere Mesire Alanı ve Kuşbahçe Mesire Alanında mangal, semaver ve ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların

Çerkezköy 13.08.2020 10:50:00 0
Ormanlık alanlarda mangal yakmak yasaklandı

 

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplanarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “Ormanlık Alanlar ve civarında Ateş Yakılmaması” hakkındaki genelgelerini görüştü.

 

MANGAL VE ATEŞ YAKILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

 

Alınan karara göre Çerkezköy sınırında bulunan Karatepe (Kocameşe) Mesire Alanı, Ambardere Mesire Alanı ve Kuşbahçe Mesire Alanında mangal, semaver ve ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde ise (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00’dan sonra müsaade edilmeyecek.

 

HAVAİ FİŞEK KULLANILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

 

Ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakılmasına,  ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecek. Mangal/ semaver/ateş yakılmasına müsaade edilen piknik ve mesire alanlarına girişte uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirici mahiyetteki el ilanı veya broşür dağıtımı yapılacak. Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyeler ile kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edilecek ve vatandaşlara gerekli uyarılar yapılacak.

 

KARARLARA UYMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

 

Kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanununun 32’nci maddesi gereğince İdari Para Cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin işlem başlatılacak.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10