57. Alay'ın Komutanı Hüseyin Avni anıldı

Şehit oluşunun 105.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ'da kurulan ve Çanakkale Zaferi'nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Alay'ın komutanlarından Hüseyin Avni için anma program

Tekirdağ 14.08.2020 14:46:00 0
57. Alay

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Ergene Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi işbirliğinde "Hüseyin Avni'ye Vefa” adıyla Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında önemli bir rolü olan 57. Alay Birliği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı belgesel gösterimi, Çanakkale Zaferi,  57. Alay ve Hüseyin Avni temalı şiir dinletilerinin yapıldığı programda Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Tamer Dodurka ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. 

 

HER YIL ÇANAKKALE’YE YÜRÜYORLAR

 

Anma programında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da 57. Alay Yürüyüş Komitesi Birlik Başkanı Hikmet Selim Yılmaz arkadaşlarının, uzun yıllardır önemli bir etkinlik yaparak şehitlerimizin anısına Çanakkale'ye yürüdüklerini ifade etti. Her geçen gün arkalarındaki desteğin arttığını kaydeden Albayrak bu sene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da bu etkinliğin içine katmaya çalışacaklarını söyledi. 

 

ÇANAKKALE TELKİRDAĞ’DAN BAŞLAR

 

Bu heyecanı hissedebilmek için 105 sene önce yaşanılanları iyi kavramak gerektiğini dile getiren Albayrak “Biz Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşunu tamamladıktan sonra her sene Çanakkale'yi andığımızda bir şey söyledik: `Çanakkale Tekirdağ'dan başlar.' Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı Tekirdağ'da kurması ve sancağı Hüseyin Avni'ye devretmesi Çanakkale'nin kaderini değiştirmiştir. 57. Alay'ın içerisinde yer alan tüm kahramanlar Çanakkale'de şehit olmuştur. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 

 

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ EBEDİYEN VAR OLACAK”

 

57. Alay'ın kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak için Büyükşehir Belediyesi olarak, 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ne destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Albayrak “Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından olan Hüseyin Avni'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” dedi. Kendisinin de birkaç kere 57. Alay Yürüyüş Komitesi'nde yer alarak Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürüdüğünü söyleyen Albayrak, “Onların heyecanını ve maneviyatını hissettim. Bu çok güzel bir duygu. Çanakkale ruhunun heyecanı, ebediyen var olacak Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebedi ve değişmez liderimizdir. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kalbidir. Türkiye Cumhuriyeti, ebediyen var olacaktır. O kalp de Türkiye Cumhuriyeti var oldukça atmaya devam edecektir. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi. Programda 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ne katkı sunan tüm katılımcılara ve üyelere de plaket takdim edildi. 

 

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10