Albayrak: Çorlu hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından, Çorlu  İçme Suyu İsale Hattı Depo ve Terfi Merkezleri İnşaatının açılışını yapıldı. A?

Çorlu 16.08.2020 16:24:00 0
Albayrak: Çorlu hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek

 

Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek yapılan açılışa, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, proje hakkında bilgi verirken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da Çorlu’nun nüfusu hızla artan dinamik bir kent olduğunu belirtti. Nüfusa paralele olarak hizmet ihtiyacının da arttığını söyleyen Sarıkurt, Çorlu’nun su ihtiyacının sorunsuz karşılanabilmesi adına yapılan bu yatırımın hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

ÖRNEK İLÇELERDEN BİRİ

 

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çorlu’nun kapasitesi gereği en fazla hizmete ihtiyaç duyan ilçe olduğunu ifade etti. “Çorlu olmasaydı, Tekirdağ büyükşehir statüsü alamazdı” diyen Albayrak, Çorlu’nun gerek nüfus yapısıyla gerek sosyoekonomik yapısıyla gerekse de kültürel yapısıyla örnek ilçelerden biri olduğunu dile getirdi.

 

“HİZMETLERİ ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Çorlu’nun ihtiyaçlarının ötelenmeden acilen yapılması gerektiğini dile getiren Albayrak, “Sıfırdan kurulan bir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk 5 yılımızı geride bıraktık. İlk 5 yılımızda il genelinde güzel hizmetlere imza attık. Bu hizmetlerimizi arttırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi. Çorlu’da önümüzdeki günlerde güzel hizmetlere imza atacaklarını söyleyen Albayrak, “Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Bulvarı’nda yağmursuyu kanalı ve yol yapım işi ihalesini, Orion Kavşağı’nın düzenlenmesi ihalesini ve Çorlu ilçesi kısmi içme suyu ve terfi merkezi inşaatı yapım ihalesini tamamladık. Önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağız” dedi.

 

 

“TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OTOGARI OLACAK”

 

En geç 2021 yılının sonuna doğru Çorlu’da Trakya Bölgesi’nin en büyük otogarının açılışını yapacaklarını söyleyen Albayrak, “Çorlu’yu kimse bizim kadar sevemez. Çorlu hak ettiği hizmetleri almaya devam edecektir” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da açılışta yaptığı konuşmada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin il genelinde önemli projeleri hayata geçirdiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.

 

24 SAAT KONTROL EDİLECEK

 

Panayır yeri, Havuzlar Beşkavaklar ve Belediye Konutları isale hatlarında asbest boruların HDPE borularla değiştirilerek şebekenin daha modern ve daha sağlıklı hale getirildiği, Nusratiye Mahallesi’ndeki sondaj kuyularından Bahçelievler Su Deposuna giden mevcut terfi hattında sıklıkla arıza meydana gelmesi ve ilave açılan kuyularla birlikte ihtiyaca cevap vermeyecek olması sebebiyle Sinop Kuyuları Mevkii isale hattının yenilendiği, proje çerçevesinde ilçeye 3 adet yeni içme suyu deposu ve 2 adet de içme suyu terfi merkezinin kazandırıldığı, yapılan altyapı projesinde ayrıca TESKİ tarafından scada sistemi kurularak kuyular, depolar ve terfi merkezleri arasında otomasyon sağlandığı belirtilerek, TESKİ tarafından inşa edilen tesislerde izleme ve kontrol işlemlerinin 24 saat kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilebileceği dile getirildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10