Uyuşturucu ticaretine 4 tutuklama

Şarköy'de jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda tarlaya ekili 1277 kök Hint keneviri ele geçirilirken 4 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu satışında â??

Şarköy 16.08.2020 16:49:00 0
Uyuşturucu ticaretine 4 tutuklama

 

Şarköy Kızılcaterzi Mahallesi'nde bir tarlada yüklü miktarda Hint keneviri ekildiğini belirleyen Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüpheli O.Ç.'nin evi ve tarlasına eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

YAKILARAK İMHA EDİLDİ

 

Operasyona jandarma narkotik köpeği Limit de katılırken, evde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 250 gram kubar esrar, 10 kilogram kaçak tütün, tarlada ise 1277 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kenevirler yakılarak imha edilirken, aralarında ev sahibi O.Ç.'nin de bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı.

 

ŞİFRE KULLANDIKLARI BELİRLENDİ

 

Jandarma ekipleri, uyuşturucu satıcılarının jandarmaya yakalanmamak için alıcılarla yaptığı telefon görüşmelerinde uyuşturucuya, 'semizotu' adını verdikleri, uyuşturucu sattıkları kişilere, 'Semizotu yetişiyor, hazır' diye şifre kullandıkları belirlendi. İşlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 4 şüpheli mahkeme tarafından 'Uyuşturucu ticareti yapmak ve yasak olan Hint keneviri ekmek' suçlarından tutuklandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10