Tekirdağ'da 65 yaş üstü için kısıtlama

Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu 16.00-18.00 saatleri arasında kullanmaları ve toplu bul

Tekirdağ 19.08.2020 18:36:00 0
Tekirdağ

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüsle mücadelede yeni kararlar aldı.

 

CİDDİ TEHLİKE OLUŞTURDUĞU DEĞERLENDİRİLDİ

 

Valilikten yapılan açıklamada, Tekirdağ'da hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranının dikkate alınarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine müsaade edildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:"Ancak gelinen noktada evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşlarımızın, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları, yine vatandaşlarımızın düğün, nişan, cenaze vb. sosyal faaliyetlerde ve toplu ulaşım araçlarında kalabalık olarak bir araya gelmek suretiyle hastalığın yayılımını artırdıkları, bu durumun özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığı açısından ciddi şekilde tehlike oluşturduğu değerlendirilmiştir” denildi.

 

KAMU KURUMLARINA GİRİŞTE HES UYGULAMASI KULLANILACAK

 

Alınan kararlara göre salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde 'Mahalle Denetim Ekipleri' yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütecek. 'Hayat Eve Sığar'(HES) uygulaması tüm kamu kurumlarında randevu talepleri öncesi ve kamu kurumlarına girişlerde kullanılacak.

 

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN YENİ KARARLAR

 

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, AVM, her türlü sosyal faaliyetler vb. topluca bulunulan alanlara girmeleri kısıtlanacak, kapalı salon toplantıları, program ve etkinliklerine katılmayacak. Taksilerde 65 yaş ve üzeri kişilerin bulunması halinde araca 3 kişiden fazla kişi binmeyecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu 16.00-18.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmayacak. Diğer zamanlarda da bu araçları kullanmamalarının tavsiye edilecek.

 

DÜĞÜNLERİN SÜRELERİNE KISITLAMA

 

Vefa Destek Kurullarınca 65 yaş ve üzeri vatandaşların talepleri halinde gerekli destek ve yardım yapılacak. Tekirdağ'da, ayrıca sokak düğünlerinin süresine kısıtlama getirilerek, 20.00-23.00 saatleri arasında yapılmasına karar verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10