AK Partili belediye başkanları Ankara'da buluştu

AK Partili Belediye Başkanları Ankara'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme ToplantısÄ?

Tekirdağ 20.08.2020 18:31:00 0
AK Partili belediye başkanları Ankara

 

 

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin 19'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak, “19 yıl önce dualarla diktiğimiz AK Parti fidanı, hamdolsun bugün 83 milyonun tamamını kuşatan ulu bir çınara dönüştü. 10.5 milyonu aşan üye sayısıyla ülkemizin en büyük siyasi partisiyiz” dedi.

 

“MİLLETİN GÖNLÜNÜ KAZANMANIN PEŞİNDE KOŞACAĞIZ”

 

Şov yapmak, medyada gündem olmak yerine, eserlerin, milletin gönlünü kazanmanın peşinde koşacaklarını vurgulan Erdoğan “Seçim döneminde atıp tutanların, düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren bizdik; ama şimdi bakın ne hale geldi. Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara maalesef şahitlik ediyoruz. Çöp dağlarıyla İstanbul'u teslim aldık, şimdi tekrar İstanbul çöp dağlarıyla, adeta bir rezillik. İş bilenin kılıç kuşananın. Daha 1.5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiç bir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz, toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle şu anda gündem oluyor” dedi.

 

“YERELDE BAŞARILI OLAMAYAN DEVLET İDARESİNDE VARLIK GÖSTEREMEZ”

 

“Yerelde başarılı olamayan devlet idaresinde varlık gösteremez” diyen Erdoğan, yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının bedelini ülke çapında ödeyebileceklerini kaydederek “Bunun için çalışmalarınızı yürütürken ufkunuzu sadece şehrinizin sınırlarına hapsetmemelisiniz. Attığınız her doğru ve yanlış adımın diğer 80 vilayetimizde yansımaları olduğunu bilmelisiniz. AK Partili bir belediye başkanı olarak sizler, şehrinizle beraber 83 milyonun her bir ferdinin mesuliyetini omuzlarında hissetmelisiniz. İnşallah her birinizin bu hassasiyetle çalışmalarınızı devam ettireceğinize inanıyorum. Biz de bu süreçte size destek verecek, her türlü katkıyı sunacağız. Genel Merkezimizde çalışmaları yapılan Yerel Yönetimler Reformunu önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz. Böylece, mahalli idarelerimizin pek çok kronik sorununu hal yoluna koymayı ümit ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10