Çolpan'dan hisseli satış uyarısı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan; Belediye Başkanlığı tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen Seymen, Önerler ve Şahpaz Mahallelerinde tarla vasıflı araziler üzerinde, arsa öze

Çorlu 25.08.2020 17:09:00 0
Çolpan

 

 

Bir arazinin arsa niteliği taşıyabilmesi için öncelikle imar planları içerisinde yapılaşmaya uygun bir vasıfta yer alması gerektiğini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, devamında ise 3194 sayılı İmar Kanunu, ilgili mevzuat hükümleri ve imar planı plan notları gereğince bölünme şartlarına göre ifraz (bölünme) işlemi, Belediye Encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğü’nün onayına istinaden Tapu Müdürlüğü’nde yapılan işlemler ile tamamlanması gerektiğini ifade etti.

 

 VATANDAŞLARI UYARDI

 

Arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı araziler üzerinde, tacirler tarafından çizilmiş ve herhangi bir geçerliliği olmayan krokiler üzerinden sanki arsa vasıflı arazilermiş gibi yapılan satışlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin son dönemde büyük artış gösterdiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Çolpan, konu hakkında vatandaşların çok dikkatli olmasını ifade etti. Çolpan, alacakları herhangi bir hisse veya taşınmaz hakkında satış işleminden önce Çorlu Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerinden bilgi edinilmesi gerektiğini belirtti.

 

KAÇAK YAPILARI YIKIYORUZ

 

Çolpan” Tarımsal arazi niteliğindeki hisseli bu taşınmazlar üzerine kaçak olarak yapılan yapılar ile yapı kayıt belgesi almış ancak belgesi iptal olmuş yapılar hakkında, Belediye Başkanlığı’nca 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. Maddeleri kapsamında işlem yapıldı. Sonuç olarak Belediye Encümeni tarafından alınan kararlarda, vatandaşın hem yüksek miktarda para cezası ile cezalandırıldığını hem de yapılan kaçak yapıda yıkım kararı alındı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu tür taşınmazlar üzerine herhangi bir kaçak yapı yapmamasını önemle söylüyorum” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10