Başkan Akay'dan AK Partili Mestan Özcan'a sert çıkış

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki muhtarlarla düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ÇerkezkÃ

Çerkezköy 26.08.2020 17:05:00 0
Başkan Akay

 

Dün akşam Tokoçin Restaurant’ta gerçekleştirilen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlar ile basın mensupları katıldı.

 

ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETMEK İÇİN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

 

Kadir Albayrak ile birlikte Çerkezköy’e beş yılda var güçleriyle hizmet ettiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Şimdi aynı bakış açısıyla, aynı yaklaşımla Çerkezköy’e hizmet etmek için görevlerimizin başındayız.  Bahanelere sığınmadan, durum tespitimizi doğru yaparak neler yapacağımızı paylaşacağım. Bugün TESKİ Çerkezköy’de Cumhuriyet Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarına başladı. İller bankası kredisi onaylanırsa Çerkezköy’ün bütün mahallelerinde bir kazı çalışması başlayacak. Bu programlar netleşecek ve yol alacağız. TESKİ’nin planlama durumu netleştikçe, asfalt programı da yapmaya başladık. İller Bankası’na kredi müracaatımızı yaptık. Kızılpınar’da 3 mahallemizde de birer park yapılacak. 2 parkta iş başladı. Diğerinde de önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi.

 

 

 VATANDAŞLARIMIZDAN DA TALEPLERİMİZ OLACAK

 

2021 dönemine ait Narin Caddesinde proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Akay, “ İstasyon mahallesi’nde Cengin Topel Caddesi ile Hikmet Uğraş Caddesi’ni birbirine bağlayan hattın ihale çalışması başladı. Asfalt ihalelerimiz şuanda gündemimizde. Yolla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2 yıl önceki seçim vaatlerimizin de arkasından giderek bugün proje çalışmalarına devam ediyoruz. En önemsediğimiz işlerden bir tanesi Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ile ilgili önemli bir proje çalışmasının içerisindeyiz. Önümüzdeki hafta meclis toplantısında detaylarıyla bunu meclis üyelerimizle, kamuoyuyla paylaşarak süreci başlatacağız. TESKİ’nin kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu projesi işleri hazırlandı. Meydan Altı Otopark Projesinin proje çalışmaları devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi’nin de Atatürk ve Öztrak Caddelerine dair üst yapı çalışmaları, peyzaj çalışmalarının detaylarını 1 Eylül’de paylaşacağız. Sadece şehri güzelleştirelim yaklaşımıyla altyapısı da uygun yeni bir şehir meydanı olması bakış açısıyla yola çıkıyoruz. Büyükşehir belediyesinin, Çerkezköy Belediyesi’nin Teski’nin tabi ki yapacakları var ama esnafımızdan da taleplerimiz olacak. Çerkezköy’deki tabela dağınıklığından, tabela çirkin görüntüsünden, metruk binalardan kurtulmak için vatandaşlarımızdan da taleplerimiz olacak. 1 Eylülden sonra kademe kademe Atatürk ve Öztrak Caddesi’ndeki esnaflarımızı toplayarak biz Şubat-Mart-Nisan 2021’de başlayıp 2022’nin aynı döneminde bitirme hedefiyle yola çıkıyoruz. Çerkezköy’ün uzun yıllar dokunulmayacak caddeleri, kaldırımları olsun istiyoruz.  Bu yüzden hassasiyetle çalışıyoruz. Bu sessizliğimiz biraz işin proje safhalarını incelemekle geçtiği içindir. Bir işi yaparken en önemsediğimiz işlerden bir tanesi Çerkezköy’ün uzun vadede sorun çıkarmayacak, altyapı sorunu yaşatmayacak işlerini projelendirme safhasında ince düşünerek yol çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

MÜCADELE ETTİĞİMİZİ BİLİN

 

Akay “ Narin Caddesi’nde asfalt yol ve kaldırım çalışması, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde de yağmur suyu işimiz olacak. İçme suyu hatları yenileniyor. Bu mahallede daha sonra ise kaldırım ve yol çalışmalarımız olacak. Atatürk Viyadüğünü genişletme çabamız sürüyor. Bu kadar uzun boylu bir iş miydi diye düşünebilirsiniz, evet o kadar uzun boylu bir iş.  Proje safhasını düşünmeden, proje safhalarında emek vermeden, zaman harcamadan bir iş ortaya koyduğunuz zaman 2007 yılında yapılmış, maalesef yaya kaldırımları 80 santim bırakılmış bir işle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunu düzeltmesi çok güç oluyor. Prefabrik yapılmış bir köprüden yanlardan 2 metre daha açmanın teknik sıkıntılarını yaşadığımız için halen çözümleyemediğimiz bir proje durumumuz devam ediyor. Türkiye ekonomisi neyse belediye ekonomisi de odur. Benim de gönlüm hemen anında yatırımlar yapmak istiyor. Ancak zaman zaman bir ekonomik krizin ardından geçirdiğimiz bir pandemi süreci, 3 buçuk aylık bir dönem belediye ekonomisini bir kere daha etkiledi. Bugün kendi çarkları ile dönebilen, yatırım yapma kabiliyetine yeniden kavuşmaya çalışan bir durumu yaşıyoruz. Bunların hiçbirini bahane etmeden 5 yıllık görev süremiz boyunca, sokaklarda gezerken ne anlattıysak onların peşinden adım adım gittiğimizi, mücadele ettiğimizi bilin” açıklamasında bulundu.

 

“AKLIMIZLA KİMSE ALAY ETMESİN”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Çerkezköy ziyaretinde belediye yatırımlarını eleştiren AK Parti Tekirdağ İl başkanı Mestan Özcan’a sert çıktı. Başkan Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade ederek;  Hem Çerkezköy Belediyesi hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021’e dair planlarını yaptığı ve uygulamak için mücadele eder durumda. Ancak buraya gelerek bazı toplantılarda sadece ve sadece Çerkezköy Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmek kolaycılığına kimse kapılmasın. Geçmiş 5 yılda bu toprakların altına ne yatırım yapıldığını fazla düşünmelerine gerek yok, bir kerede söylemiş olmaları gerekiyor. “Sadece AK Parti döneminde altyapıya yatırım yapılmıştır, hala o dönemden kalan altyapı kullanılıyor” demek insanların hafızasıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Ben de kendi hafızamla hiç kimseyi oynatmayı düşünmüyorum. Yani bu memlekette metrekareye 15 kilogram yağmur yağarken su baskınları yaşanmıyor muydu, İmar Sitesi’nin, Küçük Sanayi Sitesi’nin sular altında kaldığı dönemlerde sessiz kalan arkadaşlar bugün hangi bakış açısıyla bu dönemde bir şey yapılmıyor deyiverirler? Aklımızla kimse alay etmesin. Önceden Çerkezköy’ün tüm kanalizasyonları derelere akıyordu. Şimdi sadece Cumhuriyet Mahallesi akıyor. O da büyükşehir belediyemizin hizmetiyle sonlanıyor. Artık Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyon yok. Hepsi geçmiş dönemde yapılan yatırımlar sayesinde şimdi arıtma tesisine gidiyor. Çerkezköy yıllarca asbest borulardan su içmeye devam etti. Hiç kimse bu değişikliği yapmadı. Bugün Büyükşehir Belediyesi 120 kilometre asbest boru nasıl değiştirilir diye onun mücadelesini veriyor” dedi.

 

İŞ HALEN BAŞLAMADI

 

Akay, "O yüzden bu yorumlarla hedef şaşırtmaya çalışan arkadaşlarımıza bu yorumlarla hedef şaşırtmaya çalışan siyasi parti başkanlarına bir sorum olacak. Çerkezköy’ün en temel sorunu Çorlu suyu 2002, 2012 yılında 2015 yılında Çerkezköy’ü sular altında bıraktı. Bunlar hafızalarımızdan çıkmadı. 2012 yılında Devlet Su İşleri ‘Çorlu Deresi’nin yapımına başlıyoruz’ diye açıklamalar yaptılar. 2012 yılından sonra artık büyükşehir belediye kanunu var, buraları büyükşehir belediyesi yapacak dediler. Sonra yapma kararı alındı. Sonra 2016’da ‘Burada kamulaştırma var, kamulaştırma olan yerde biz yatırım yapamayız’ dediler. 15 Mart 2017 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Meclisi çorlu suyunun ıslahı için kamulaştırmayı üzerine alan meclis kararı aldı. 6 Nisan 2017’de protokol yaptı. yıllardan beri hala risk altında bulunan Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların sorununu gidermek için Ocak 2019’da Devlet Su İşleri ihalesini yaptı. Mart ya da Nisan’da iş müteahhide teslim edildi. 1 yıldan fazla zamandır ödenek yok diye işe başlamadılar. Buraya gelen sayın il başkanımızın da ilçe başkanımızın da bu konularla ilgili bilgisi var ancak yorumları yok. Siz bugün orası niye eksik burası niye eksik diye Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirebilirsiniz, eleştirilen kabulümüzdür ancak hedef şaşırtmayacaksınız. Çorlu suyu sorunu bugün halen gündemde. 2020 yılındayız, iş halen başlamadı. Allah korusunu, Allah vermesin, 3 gün önce Giresun’da bu memleketin başına neler geldiğini gördük. Dere taşkını, sel gibi baskınların bu şehre neler yaşattığını Çerkezköy iyi biliyor. Hayati bir mesele. O yüzden bizi eleştirenleri biraz da dönerek Çerkezköy’ün ihtiyacı olan hayati yatırımların peşinde koşmaya, enerjilerini buraya sarf etmeye davet ediyorum” dedi.

 

ÖNÜMÜZDE  3 BUÇUK YIL VAR

 

Akay “ Zaman zaman kokular geliyor. Bu kokuların temel sebebi ıslah edilmemiş derelere yapılan kaçak deşarjlar. Siz dereyi ıslah ederseniz, ıslah edilmiş dereye bir kaçak deşarj olmaz. O kaçak deşarjın verdiği kimyasal havaları bu şehrin çocukları içine çekmez. Kavakdere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edildi. Mahallenin en temel sorunu kokuydu. Islahtan sonra böyle bir sorun kalmadı.  1 buçuk yıllık bir dönem geçirdik. Önümüzde 3 buçuk yıllık dönem var. 2021 yılının Şubatıyla birlikte daha daha hızlanarak yoğun bir 2021, 2022 ve 2023 geçirme hedefiyle yollardayız. Yatırımlarımızın da yapacaklarımızın da peşinde koşan bir belediye olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Akay ‘ Mobese Merkezi’nde son durum nedir?’ sorusuna, "Yılan hikayesine dönen ve Çerkezköy Belediyesinin dışında olduğu için süreç uzadı. Son rötuşlar devam ediyor. Yıl sonuna kadar merkez olarak Emniyet Müdürlüğüne tahsis olacak. Tüm trafik denetleme sisteminin devreye gireceğinden çok büyük umut taşıyorum” diye konuştu.

 

ANKARA’NIN KAPILARINI AŞINDIRACAĞIZ

 

Kent Park alanı içinde yer alan Astsubay Lojmanlarının son durumu hakkında konuşan Akay “ İnşallah bir kez daha Ankara’ya gidip kapıları çalacağız. Altı yıl önce bu konuyu yüksek sesle konuşmuş ve anlatmıştık. Bu alanın Çerkezköy’ün olduğunu ve yeşil alan olarak bırakılmasını istedik. 4 bloğu ruhsatsız olduğu için yıktık. 2 blokta eninde sonunda yıkılacak. Ardından ise bir kısmını kent parka, bir kısmını da viyadüğe ekleyeceğiz. Bununla birlikte kavşak trafiği rahatlayacak. Ankara’nın kapılarını aşındıracağız” diye konuştu.

 

HATLARA GİRMESİ İÇİN DİLEKÇE VERECEĞİM

 

Büyükşehir Belediyesinin hatlara girmesi için mücadele etmeye devam edeceğini kaydeden Akay” Geçtiğimiz ay Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ziyaret ederek bu konuyu kendilerine ilettim. Bu ayki meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teklif edeceğim. Çerkezköy,Kızılpınar ve Veliköy kooperatiflerini uzun zamandır birleştirme mücadelesi var. Bir araya gelmelerini istedik. Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yaşayan vatandaşın daha iyi hizmet almasını istiyoruz. Herkes kendine göre konuştuğu zaman ise sonuç alamıyoruz. Sonuç almadığımız için talep ile meclise önerge vereceğiz. En az 4-5 araçla Büyükşehir Belediyesinin bu hatlara girmesi için dilekçe vereceğim” dedi.

 

BAŞARISIZ DİYEREK BİZLERİ ELEŞTİRİYORLAR

 

Toplantıda Akay’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte iki dönemdir baba-oğul, ağabey-kardeş gibi Çerkezköy’ün menfaatlerini savunuyoruz. Çerkezköy ve Tekirdağ için iyi niyetli yaklaşımımız olduğundan da kimsenin şüphesi olmasın. Seçimi kaybeden AK Parti’nin yöneticileri yerel yönetimlerimiz başarısız diyerek bizleri eleştiriyorlar. Oysa ki vatandaşlar bize beş yıllık hizmet için görev verdi. Görevin üçüncü ayında bize ‘ istifa et’ diyorlar. Tamamen politikaları da bunun üzerinedir” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’E 224 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

 

Çerkezköy’e beş yılda 211 milyon yatırım yaptıklarını kaydeden Albayrak “ Görevde bugün ikinci dönemin 513’üncü günündeyiz. Pandemi ve genel sıkıntılar olmasına rağmen ikinci dönemde Çerkezköy’e 25 milyon yatırım yaptık. Elimizden geldiğince öz kaynaklarımızla 20 milyonluk yatırımla Çerkezköy’de önemli yatırımlarımız olacak. AK Parti İl Başkanı ve milletvekilleri ilçelerde yaptıkları konuşmada ‘Beceriksiz başkan Çerkezköy’e ne yaptı. Vitesi boşa attı. HDP ile kol kola gidiyor’ diyerek üslubu yanlış açıklamalar yapıyorlar.  Bunların siyaset malzemesi bunlardır. Ben Çerkezköy’e görev süremde 224 milyon TL harcadım, peki siz 18 yıllık iktidar döneminizde Çerkezköy’e ne verdiniz.  Çerkezköy’ün gerçekten ciddi yatırımlara ihtiyacı vardır. Çerkezköy Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra yüzde 45 nüfusu artmıştır. Çerkezköy’e mutlaka en rahat yaşam tarzını vermemiz gerekiyor” dedi.

 

AMACIMIZ SİZE HİZMET ETMEK

 

Çerkezköy’de yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi veren Albayrak “  Bağlık Viyadüğü bizim sözümüzdür. Bu projenin her şeyi hazır ve karayollarına da onaylattık. Hızlı tren projesi için Büyükşehir olarak 10 milyon TL kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz. Ayrıca söz verdiğimiz gibi Çerkezköy’e meydan altı otoparkı yapacağız. Öztrak ve Atatürk caddelerinin alt yapılarını TESKİ yapacak. Çerkezköy’ün en önemli sorunu içme suyu hattıdır. Tekirdağ genelinde içme suyu hatları en kötü Çerkezköy’dür. 170 milyonluk proje hazırladık. İller Bankası’ndan onaylatırsak Çerkezköy’de bununla ilgili büyük bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Kavakdere ıslahı yaptığımız en güzel işlerden birisidir. Üç yılda verdiğimiz sözlerin yerine geldiğini göreceksiniz. Bize güvenmeye devam ediniz. Amacımız sadece hizmet etmektir” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10