Dolandırıcıların eline düşen keçiler 3 ilde dört kez el değiştirdi

Kapaklı'da 44 adet keçisini internetten satışa çıkarmasının ardından dolandırılan G.Z isimli vatandaşın yardımına jandarma ekipleri koştu. Olayın ardından operasyon gerçekleştiren jandarma

Kapaklı 26.08.2020 19:17:00 0
Dolandırıcıların eline düşen keçiler 3 ilde dört kez el değiştirdi

 

Kapaklı’da yaşayan G.Z., kendisine ait 44 adet keçisini internetten satışa çıkardı. İnternetten talip çıkınca G.Z., keçileri için satış işlemi gerçekleştirildi. Keçileri satın alanlar tatil günü olması sebebiyle parayı EFT yapmış gibi gösterip, G.Z.?yi bu sahte EFT'nin ekran görüntüsüyle kandırdı. G.Z., parayı Pazartesi günü hesabında göremeyince şüphelilerin cep telefonunu aradı. Numaranın iptal olduğunu gören ve kandırıldığını anlayan G.Z., Jandarma ekiplerine başvurdu.

 

OPERASYON BAŞLATTI

 

Dolandırıcılık olayının ardından Tekirdağ il Jandarma Komutanlığı KOM Şubeye bağlı sivil ekipler şüphelilerin bulunması için çalışma başlattı. Ekiplerce yapılan geniş çaplı araştırmalarda, ilk etapta 44 adet keçiyi Edirne'nin Keşan ve İpsala ilçelerine götüren kamyonun plakası tespit edildi ve kamyon şoförü A.Ö. isimli şahıs yakalandı. Kamyon şoförü A.Ö.’nün sorgulanmasında keçilerin satıldığı İpsala ilçesindeki H.İ.Ç isimli şahıs yakalandı. Yakalanan şahsın sorgulanmasında H.İ.Ç.?nin keçileri E.K. ve M.K. isimli şahıslara sattığı belirlendi. Son iki şahsında yakalanması üzerine 44 keçiden 17'si bulundu. E.K. ve M.K. isimli şahıslarında sorgulamalarında geriye kalan 27 keçiyi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine sattıkları tespit edildi. Jandarma ekiplerince yapılan çalışmaların devamında, Gelibolu'daki şahıs da yakalanarak 27 adet keçi daha bulundu. Tüm keçiler sahibine teslim edilirken, şüphelilerle ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10