İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi desteği 

Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi'nde her gün yapılan bin adet sıcak yemek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.  Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Her gün düzenli olarak yaklaşık b

Süleymanpaşa 27.08.2020 14:28:00 0
İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi desteği 

 

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Aşevimiz, günlük 5 bin kişi kapasiteye sahip olan ve modern, endüstriyel düzeydeki mutfağıyla hijyenik ortamda hizmet veriyor. Aylık olarak hazırlanan yemek listeleri, günlük kalori ihtiyaçları dikkate alınarak tespit ediliyor. Yemekler, uzman kadrolar tarafından taze ürünler kullanılarak hazırlanıp ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaştırılıyor” dedi. 

 

TAZİYE PİLAVI HİZMETİ SUNULUYOR

 

Aşevini bünyesinde bulunduran Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanlarının, aynı zamanda bir gönül elçisi işlevi görerek vatandaşların farklı ihtiyaçlarının da çözüme kavuşturulmasına katkı sağladığını belirten Yüksel, “İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerine her gün uğrayan personellerimiz, gıda dışında farklı bir ihtiyaç tespit edilmesi durumunda Süleymanpaşa Belediyesi ya da diğer ilgili kurumlara durumu aktararak ihtiyacın karşılanmasını sağlıyor. Sadece sıcak yemek servisi yapmakla yetinmeyen Aşevimiz, bunun yanı sıra belirli aralıklarla ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımı da gerçekleştiriyor. Her ay ilçe genelinde yaklaşık 100 ihtiyaç sahibi ve yaşlı vatandaşa içinde kurubaklagiller, sıvı yağ, makarna ve pirinç gibi ürünlerin yer aldığı gıda kolisi desteği veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara her gün hizmet götüren Aşevimiz, aynı zamanda vefat eden vatandaşların ailelerine de ücretsiz taziye pilavı hizmeti sunuyor” dedi. 

 

RESMİ AÇILIŞ 31 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

 

Eski Aşevi binasının fiziki koşullarının yetersiz olması ve belediyeye olan kira yükü nedeniyle harekete geçtiklerini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “100. Yıl Mahallesi’nde yeni aşevi yapımı için düğmeye bastık ve sadece 60 günde tamamlanan Aşevi ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yeni binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemde yeni binada hizmete giren Aşevimiz, eski binasında gerçekleştirdiği günlük 800 kişilik sıcak yemek servisi hizmetini bu dönemde bin 600’e çıkararak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarını karşıladı. Bu süreçte sefer tası yerine tek kullanımlık tabldot kaplarla servis yapıldı. İhtiyaç sahiplerine daha hijyenik bir hizmet sunulmuş oldu. Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi, salgın tehdidinin kontrol altına alındığı yeni normalleşme sürecinde, resmi açılış töreni ile vatandaşlara takdim edilecek. Tören, 31 Ağustos Pazartesi saat 18:00’da gerçekleşecek. Açılış töreni salgın tedbirlerine uygun olarak düzenlenecek.

 

Haber / Elif Zennure ŞİMŞEK 


0282 726 91 91
0282 747 65 10