Öztrak ve CHP'lilerden Çerkezköy çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇOSB yönetimini, Çerkezköy Çerkezköy Esnaf ve

Çerkezköy 27.08.2020 17:37:00 0
Öztrak ve CHP

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın Çerkezköy ziyaretlerinde Tekirdağ CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP İl Başkanı Şener Saygın, Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve çok sayıda partili de yer aldı.

 

AKAY ÖZTRAK'I TEBRİK ETTİ

 

Sabah saat 10.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bilgi aldılar.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü görevine yeniden seçilen Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak’ı tebrik ederek, “En çok oyu alarak tekrar Parti Meclisi’ne seçilmenizin ardından tekrar Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmeniz nedeniyle sizi bir kez daha tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 ÇOSB'Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy Belediyesi ziyaretinin ardından CHP Heyeti, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. CHP Heyetini burada ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Natan Yakuppur ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı. Ziyarette sanayicinin sorunları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

 

ÇOSB’NİN ARDINDAN YAZTEPE’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

ÇOSB ziyaretinin ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden CHP Heyeti, burada da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşerek, karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardından öğle yemeğinde ilçede görev yapan 12 mahalle muhtarları ile bir araya gelen CHP Heyeti, mahalle muhtarların istek ve taleplerini dinleyerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yemeğin ardından konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak " Salgın sürecinde çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. Salgınla birlikte ekonomik sıkıntılar buhrana dönüştü. Bu süreçte muhtarlarımız da halkın içinde çok büyük sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldılar. Bu nedenle tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Yine onlara destek olan İlçe Belediye Başkanı Vahap Akay'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a bu süreçte vatandaşlarımıza vermiş oldukları destekten ve göstermiş oldukları dayanışmadan ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 

 

ESNAFIN SIKINTILARI VAR

 

Öztrak daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Pandemi döneminde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlara biner TL’lik yardımı oldu. Bunun dışında bir takım kooperatiflerde de kredi destekleri oldu. Bunları faydalı ve yararlı buluyor musunuz? Daha iyileştirme şekilleri olabilir miydi? " sorusu üzerine konuşan Öztrak " Bu pandemi sürecinde özellikle milletimize, vatandaşlarımıza, esnafımıza, iş adamlarımıza yapılan yardımlar son derece yetersizdi. Yani toplam yapılan yardımların içinde vatandaşlarımıza doğrudan verilen desteklerin yaklaşık 5 milyon kişiye biner TL, 5 milyar TL’lik bir destek yapıldı. Tüm desteklerin içinde bu son derece düşük. Dünyada pandemi sürecinde yapılan destek uygulamalarına baktığımızda bunlar iki kategoridedir. Bir krediler var bir tarafta da doğrudan gelir destekleri var. Yani vatandaşın mahrum kaldığı gelirlerin kendilerine ödenmesi var. Türkiye, kredi verme konusunda bu G-20 içerisinde ilk 3’e girmiş. Buna karşılık doğrudan yardımlarda son sıradadır. Sabahtan esnaf odasını dolaştık, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne gittik. Özellikle Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ettiğimizde esnafın meselelerini de konuştuk. Esnaf çok açık şunu talep ediyor; ‘Biz bu kriz döneminde ödeyemediğimiz primleri bundan sonra da ödemekte zorlanacağız. Bu nedenle BAĞKUR primlerimizi affetsinler’ Ama bugüne kadar bu iktidarın, bu hükümetin yaptıklarına baktığımız zaman öyle almama gibi bir huyları yok. Her şeyi geri ödeyeceğiz. Su faturasını erteliyor; geri ödeyeceğiz. Elektrik faturasını erteliyor; geri ödeyeceğiz. Gaz faturasını erteliyor; geri ödeyeceğiz. Vergileri erteliyor, geri ödeyeceksin. Eh bunlar birikiyor birikiyor üst üste geldikçe vatandaşın, esnafın, iş adamının ödeme kabiliyetini aşıyor" dedi.

 

"İNSANLARI AYAKTA DURUR HALE GETİRMESİ LAZIM"

 

Öztrak "Dolayısıyla Türkiye’nin eğer bir borç sorunuyla, bir ödeme problemiyle, sanayisinin, esnafının, çiftçisinin karşılaşmamasını istiyorsa çiftçi bar bar bağırıyor; ‘Ekim’de muhtemelen ekemeyeceğim. Hem tarlam elimden gidecek hem de gelirim elden gidecek’ diyor. Dolayısıyla baştan itibaren bizim söylediğimiz bir husus var. Bu yardım bu şekilde olmaz. Türkiye’nin yeni bir dayanışma programı yapması lazım orta vadeli. Meclisten yeni bir dayanışma bütçesinin geçirilmesi lazım. Vatandaşına, esnafına, çiftçisine, emeklisine, iş adamına, memuruna vermiş olduğu imkanları yeniden gözden geçirip bu insanları ayakta durur hale getirmesi lazım" dedi.

 

"PANDEMİ DÖNEMİNDE EN ÖNEMLİ PROBLEM EĞİTİMDİR"

 

Pandemi sürecinde ülkenin en önemli problemi arasında eğitim meselesinin olduğunu kaydeden Öztrak " Eğitimin yüz yüze yapılmaması, eğitimin dijital ortamda yada televizyonlardan yapılması birçok çocuğumuzun bu eğitimi alamamasına neden oldu. Yine çocuklarımızı uzun saatler boyunca televizyonun karşısında oturtmakta zorlanıyoruz. Bir başka önemli konu öğretmen çocukla karşılıklı temas içinde olmadığı zaman o çocuğun ruh halini kavramakta da güçlük yaşıyor. Dolayısıyla bir; eğitimde bazı çocuklarımızın eğitime ulaşamaması durumu var. İki; eğitimin yüz yüze olmaması sebebiyle ortaya çıkan bazı sorunlar var. Bir nesli kaybetmek üzereyiz.  Bana göre bugün bu ülkenin en önemli sorunu budur. Bütün dünyada da ülkeler en önemli sorunu olarak bunu görüyor. Türkiye derhal eğitim konusunda ortaya yepyeni bir perspektifi koyabilmelidir diye düşünüyoruz. Bu konuda partimizin eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı da gerekli açıklamaları yapıyor, genel başkanımız da bu konunun üzerinde önemle duruyor. Dolayısıyla bu konu son derece önemli. Son olarak dün Malazgirt Savaşı’nın yıl dönümünü kutladık. Görkemli bir takım kutlamaları iktidar yaptı. Yine orada baktığımız zaman orası için hazırlanmış bir marş vardı, bu marşta da bizim ülkemizin, milletimizin kahramanlarının bir kısmının olması buna karşılık Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir şekilde yer almaması dikkatimizi çekmiştir. Her nedense mevcut yönetimin Cumhuriyet ile, Cumhuriyetin modernleşme projesiyle, Cumhuriyetin kurucularıyla bir alıp veremediğinin olduğu ortaya çıkıyor. Önümüz 30 Ağustos. Milletimizin 30 Ağustos bayramını yürekten kutluyoruz. Bizim belediyelerimiz vatandaşlarımızın bu coşkusuna karşılık verebilmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Örgütlerimizde bu konuda, 30 Ağustos’u kutlamak amacıyla 30 Ağustos kutlamaları düzenleyeceklerdir" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10