Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekl

Çerkezköy 1.09.2020 19:13:00 0
Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı

 

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 aylık aranın ardından Belediye Meclisinin çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiğini belirterek, “Ağustos ayında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşku ile kutladık. Buradan bir kere daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yılını kutluyorum” diye konuştu.

 

11 TL GİBİ HARÇ PARASI ALINIYOR

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesinde hafriyat ve harçlarla ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi İrfan Ak " Bölgedeki şehirlere bakarak, Çerkezköy’de maddi olarak yüksek bedeller alınıyor. Tek hafriyat alanı Çerkezköy’de buna rağmen yine yüksek. Çorlu’da 50 kuruş, Kapaklı’da böyle bir ücret yok. Hafriyatçı nereye dökerse o bedelden ödüyor. Eğer bizim alanımız resmi alansa daha kolaylıklar sağlanması lazım diye düşünüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de hafriyat döküm alanına kadar yollar asfalt, bizim burada kepçenin çalışıp yolu düzeltmesi bile çok zor. Kamyoncu arkadaşlarımız mağduriyetlerini de biliyoruz. Hizmet düzeltilir, yol yapılır ama toplam 11 TL gibi harç bedeli alınıyor. Zahmeti çeken hafriyatçı parayı kazanan belediye. Belediyenin hafriyatçı kadar hizmet olmayan bir işten harç alınmasını sizin vicdanınıza bırakıyorum. Bunun sitemini dışarıdan biz alıyoruz, buranın harcını da ortalama bir rakama çekmeliyiz diye düşünüyoruz" dedi.

 

"ÖN PLANA ALMANIZI İSTİYORUM"

 

Bölgedeki tek resmi döküm alanına sahip yerin Çerkezköy olduğunu belirten Akay, meclis üyelerine seslenerek, “Bu alanın da bir maliyeti var. 2016 yılından bu yana Çerkezköy Belediyesi o alanı kullanıyor. Maliyet belirlerken, bu koşulları ön plana almanızı istiyorum.” dedi.

 

PROJEYİ ANLATTI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ardından Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerinde yapılacak alt yapı çalışmaları ve akabinde yapılacak meydan ve meydan altı otoparkı projelerini anlattı. TESKİ’nin yapacağı işlerin ihaleye çıkma aşamasına geldiğini ifade eden Akay " Atatürk ve Öztrak Caddelerine bağlantıları bulunan sokakların yollarını düzenlemesini yapacağız. Sirkülasyon projesi yapılacak. UKOME tarafından bu işin de çalışmaları şuan devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Etüt Projesi tarafından projesi yapılan 292 araçlık tam otomatik meydan altı otopark 2021 yılının başında ihale edilecek. Burada amaç iki caddemizdeki park sorununu kaldırmak" diye konuştu.

 

"GÜZEL BİR ŞEHİR BIRAKACAĞIZ"

 

Proje kapsamında caddede bulunan 32 esnafa tebligat gönderdiklerini kaydeden Akay"  Bu caddelerimizde bin esnafımızın olduğu iki caddede planımızı, esnaftan taleplerimizi bir araya gelerek hepsini anlatacağız. Esnaflarımızdan bazı taleplerimiz olacak, bazı kontrolden çıkan tabelalar var. Bu noktada esnafımızın da bizlere destek olması gerekecek. Kent Estetik komisyonu ile bir karar alacağız ve inşallah Çerkezköy güzel görünüme sahip olacaktır. Projede beklentimiz  TESKİ’yi Ocak 2021’e hazır hale getirip Şubat-Mart ayı gibi işe başlayıp, Telekom, TREDAŞ ve GAZDAŞ gibi kurumlarla da görüşüp kontrol altına alacağımız bir alan oluşturacağız. Kurumlarımızda hassasiyetle projelerimize sahip çıkacaktır. Bununla ilgili bir kredi talebi meclis gündemine gelecek, inşallah Şubat-Mart 2021’de işe başlayacağımız, projemiz 2022 Mart-Nisan ayında işi bitirerek Çerkezköylülere güzel bir şehir bırakacağız.” diye konuştu.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün 43 sayılı 7 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün ve 42 sayılı Belediyeye ait taşınmazların Halkalı-Kapıkule demiryolu projesi kapsamında kamulaştırması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2020 gün ve 74 sayılı Kızılpınar, Veliköy ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallelerindeki trafo yerleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.Toplantı Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesine istinaden 1 adet Ford Traks şase üzerine asfalt tamir ve bakım aracı alınmasına izin verilmesi ve 2020 Belediye bütçesinin T Cetveline işlenmesi ile ilgili talebin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nce oluşturulan Kapalı Pazar Yeri’nde yönetmeliğe bağlı faaliyet gösteren esnafların Çerkezköy Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliğinin 16. Maddesine bağlı olarak gerçekleştirilecek olan mevcut kayıtlı esnaflarımızın devir işlemlerinde ödenecek bedelin tespiti hakkındaki talebi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM 3 EYLÜL'DE

 

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu sona ererken; Belediye Meclisi 3 Eylül Perşembe günü saat 15.00’da komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere yeniden toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10