Yeşil bayrak ödülünü kazanıp Eko okul oldular

TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda "Yeş

Çerkezköy 3.09.2020 17:03:00 0
Yeşil bayrak ödülünü kazanıp Eko okul oldular

 

2020-2021 eğitim-öğretim yılı Yeşil Bayrak Ödülüne hak kazanan okullar içinde Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu  da bu ödülü kazanan okullar arasında yer aldı.

 

ÇERKEZKÖY'E GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

 

Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu iki yıldır yürüttüğü proje kapsamında başarı sağlayarak yeşil bayrak almaya hak kazanarak eko okul oldu. Okul Müdürü Uğur Hasan Tuz yaptığı açıklamada " Okul alarak Çerkezköy'de bir ilke imza atarak dünyada prestijli yeşil bayrağı Çerkezköy'e getirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 

ÇEVRE DUYARLILIĞINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR


Eko okul hakkında bilgi veren Tuz "Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program,okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.Yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olmak üzere, öğrenciler okulun çevresel etkilerini azaltmak için uygulanan 7 adım‘da etkin rol almak için yönlendirilirler. Dolayısıyla eko-okullar, sınıfta ders öğretmenin ötesine geçerek, toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasında rol almış olurlar.Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlar.Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir . Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir Eko-Okullar uzun erimli bir programdır. Yeşil Bayrak ödül başvurusu ile ilgili bilgi ayrıca  verilmektedir.Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10