Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci dün gerçekleştirildi. Şehir dışında olan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in yerine başkanvekili İbrahim Aktürk mec

Kapaklı 4.09.2020 18:57:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

 

 

Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, meclis üyeleri Kemal Kenar, Tahsin Aras, Selvi Acet, Halil İbrahim Erkan ve Emrah Sevinç katılmadı.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Fatih Mahallesin 326 ada 18 nolu parselde bulunan belediye hissesinin hissedarına satılması konusu görüşüldü. Komisyon, hissenin hissedarına satılmasını onaylarken, meclis üyeleri de komisyon raporunu oy birliği ile onayladı.İmar Komisyon raporunun ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları oylandı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 23.07.2020 tarih E. 10526 sayılı yazının görüşülmesine geçildi. 20.07.2020 tarih ve 11984 sayı ile Saray 41. Komando Tugay Komutan Yardımcılığından gelen talep dilekçesine istinaden, 41. Tugay Komutan Yardımcılığı Lojistik Destek Birliği erbaş ve erlerin kullanmış olduğu yemekhane önündeki alanın düzenlenmesi maksadıyla yaklaşık 700 metrekare parke taşı ihtiyacının karşılanmasının uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun aldığı karar meclisçe oy birliğiyle kabul edildi.Bir sonraki gündem maddesinde Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan ödüllendirme konulu yazı görüşüldü. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan bilgilendirmede, ‘’14-20 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Kick Boks şampiyonasında 63 kg’da Yıldız Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Deniz Mutlu Can’ın ödüllendirilmesine ve konuyla ilgili belediye başkanına yetki verilmesine karar verildi" denildi.  Komisyonun bu kararı meclis üyelerince oy birliği ile onaylandı.

 

TUVALETLER ÜCRETLİ OLACAK

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan sözleşmeli personel maaş belirlemesi konusu görüşülürken, bir adet Plancısının Kapaklı Belediyesi’nde istihdam edilmesine karar verildi. Komisyonun bu kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Özel Kalem Müdürlüğü tarafından sunulan 01.09.2020 tarih E.12505 sayılı Trakya Kalkınma Ajansı 2020 yılı proje teklif çağrısının görüşülmesine geçildi. Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Evler Projesi’nin uygulanması için Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak hizmet projesi kapsamında yapılacak her türlü iş ve işlemi yürütmek üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun aldığı karar meclisçe oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede; ‘’Kapaklı Belediyesinin, proje için payına düşen 1 milyon 498 bin 255 TL’lik toplam eş finansmanını sağlamasına, proje hesabı açmasına, hesaba kaynak aktarımı yapmasına ve hesaptan harcama yapmasına karar verildi.’’ İfadeleri yer aldı. Komisyonun bu raporu da oy birliği ile kabul edildi. Meclisin ikinci oturumunun son gündeminde ise Tarife Komisyonu’nun, Kazak Gölündeki tuvaletlerde hizmet karşılığı alınacak ücret tarifesi ile ilgili kararı oylanarak karara bağlandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10