Çerkezköy ve Kapaklı'da suç örgütüne operasyon

Çerkezköy ve Kapaklı'da nitelikli yağma, tefecilik, tehdit, silah kaçaklığı gibi çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle suç örgütüne Pazartesi günü düzenlenen operasyonda 12 şü

Çerkezköy 4.09.2020 19:09:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Çerkezköy ve Kapaklı'da 'Nitelikli yağma, tehdit, tefecilik, silah kaçakçılığı' suçları işlediği belirlenen suç örgütüne yönelik polisin düzenlediği operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

16 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Tekirdağ Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde 'Nitelikli yağma, tehdit, tefecilik, silah kaçakçılığı' suçları işlediği belirlenen şüphelilerin olduğunu belirledi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen çalışmada çeşitli suçlardan tutuklu bulunan 3 kişinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli aylarca teknik ve fiziki takibe alındı.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adreslerde yapılan aramalarda, suç örgütünün mağdurlarına ait çok sayıda senet, not kağıdı, ajanda, sözleşme metinleri, 2 adet 9 milimetre çapındra tabanca, tabancalara ait 40 mermi ele geçirildi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Çerkezköy ve Kapaklı'da belirlenen 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlerken, olayla ilgili 12 şüpheliyi gözaltına alarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.  Şüpheliler, emniyetteki soruşturmalarının ardından dün  geniş güvenlik önlemleriyle Çerkezköy Adliyesi’ne çıkartıldı. 

6 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Gün boyu süren ifadelerin ardından 12 şüpheliden 6'sı serbest kalırken, 6 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili firari durumda bulunan 1 kişinin yakalanması içinse çalışmalar sürüyor.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10