Akay: Devasa alanda devasa vahşet yapılıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar'da işaretlenen Düzenli Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin Veliköy Mahallesi olarak gösterildiğini belirterek bir hedef şaşırtma yapıldıÄ?

Çerkezköy 7.09.2020 18:36:00 0
Akay: Devasa alanda devasa vahşet yapılıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar’a işaretlenen düzenli katı atık bertaraf tesisinin Çerkezköy’e zarar vereceğini kaydetti.

ÇERKEZKÖY İSTEMEDİ

Çarşamba günü Çorlu'da gerçekleştirilecek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuyla ilgili önerge vereceklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha önce Demirli’de alanın belirlendiğini, ikinci alanın da Çorlu olduğunu belirtmesinin ardından üçüncü bir alanın tekrar belirlendiğini ve Kızılpınar’da işaretlendiğini ifade etti. Akay " Düzenli depolama diyorlar. Gerçekten böyle bir şey yoktur.Demirli’de yer belirlenmiş, hepsi hallolmuş. Sonra sen ikinci bir yer belirle Çorlu’dan sonra ki o da yanlış. Bir de üçüncü alan olarak Çerkezköy işaretlenmiş. Şimdi İstanbul neden Taksim’e, Beşiktaş’a değil de Silivri’ye koymuş depolama alanını? Bu karar reddolmuş önce. Çünkü Çerkezköy istememiş bunu. Bu şehrin seçilmişleri bir karar vermiş. Sen bu kararı görmezden gelerek tekrardan aynı kararı alıyorsun" dedi.

"ALANI VELİKÖY DİYE BELİRTİYORSUN"

“Bu karar bakanlık kararıyla yapılabilir mi?” sorusunu da cevaplayan Akay " Eğer Bakanlık Kızılpınar’a yapacağım derse yapabilir. Ama gelsin yapsın eğer bu ilçenin kararlarını hiçe sayarak bir karar alacaksa, varsın alsın. Bakanlık yapmadı mı daha önce? Burayı enerji sahası ilan etti mi,? Etti. Bize sordu mu? Sormadı” dedi. Beyciler’deki çöp depolama alanının Demirli Çöplüğü’nün 10 katı olduğunu kaydeden Akay " Şimdi Beyciler çöplüğü ise Demirli çöplüğünün on katıdır. Benim burnumun dibinde zaten on tane var. Sen geleceksin bir tane daha koymak istiyorsun. Bu hafta büyükşehir meclis toplantısında yine söyleyeceğim. Düzenli depolama sahası diye başlıyorsun. Kızılpınar’a yapmak istiyorsun. Bir de alanı Veliköy diye belirtiyorsun, eğer yersen” diye konuştu.

NEDEN KIZILPINAR??

Akay" Devasa bir alanda devasa bir vahşet yapılıyor. Bu gerçeklerin dışında hareket edemeyiz. Bu Çerkezköy’ün çöpü Süleymanpaşa’ya niye gidiyor meselesinden de çıkmamız gerekiyor. Nerede yaparsan yap, insanların en uzak olduğu alanlara yapılması lazım. Çerkezköy Tekirdağ’ın yüzölçümü bakımından en küçük ilçesidir. Yapılması düşünülen alanda ise mera var" dedi. Konuyla ilgili bir çok önerilerinin olduğunu kaydeden Akay" Geçmişte Pazarcık bölgesindeki orman alanına hazırlık yapılmış. Sahile uzak, insanlara uzak, bunlara bak. Neden bu bölgeye yoğunlaşıyorsun. Tekirdağ’ın nüfus artış hızı en yüksek olan alan Çerkezköy'dür. Çerkezköy Tekirdağ'da en çok göç alan ilçe ve bu göç alan mahallelerin başında da Kızılpınar gelmektedir. Sen geliyorsun bir de buraya yapmaya çalışıyorsun" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10