Ev karantinasını ihlal eden kadın bilet alırken yakalandı

Çerkezköy'de koronavirüs hastası ile temaslı olması nedeniyle ev karantinasında olması gereken M.D. (37) adlı kadın, polis tarafından otobüs terminalinde bilet almaya çalışırken yakalandı. M.D., ?

Çerkezköy 16.09.2020 16:56:00 0
Ev karantinasını ihlal eden kadın bilet alırken yakalandı

 

 

Çerkezköy’de çevresinde koronavirüs hastası olması dolayısıyla evde karantinada olması gereken 37 yaşındaki M.D.,isimli kadın otogarda bilet almaya çalışırken yakalandı.

 

YURDA YERLEŞTİRİLDİ

 

Kayseri’den Çerkezköy’e gelen ve burada 20 gün kaldıktan sonra Kayseri’ye dönmeye çalışan 37 yaşındaki M.D ailesi ile birlikte Çerkezköy otogarına giderek bilet almaya çalıştı. M.D.'nin, HES kodu üzerinden yapılan sorguda koronavirüs hastası ile temaslı olması nedeniyle evde karantinada olması gerektiği belirlendi. İhbar üzerine terminale polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hakkında adli işlem başlatılan ve 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu' gereği 3 bin 182 lira idari para cezası kesilen M.D., ekiplerce terminalden alınarak zorunlu karantina için Çorlu Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu'na yerleştirildi.

 

HES KODU ÇIKMADI

 

Otogar yetkilisi Bekir Bağcı “ Pandemiden dolayı otogarda HES kodu olmayanları almıyoruz. Dün bir kadın ile yakınları gelip Çerkezköy’den İstanbul’a bilet almak istediler. Kendilerinden HES kodu istedik. Fakat HES kodu olmadığını söylediler. Sisteme girdiğimizde uyarı verdi. Hemen polis ve ambulansı arayarak bilgi verdik. Biz yetkililere haber verirken aşağıya doğru kaçmaya çalıştılar. Vatandaşlarımızdan ricamız HES kodlarını alıp gelsinler. Bizi daha sonra zor duruma düşürmesinler. Otobüslerde yolcuları ayrı yerde oturtuyoruz. Sadece soy ismi tutanları yan yana oturturuyoruz” dedi.

 

TAVİZ VERİLMEYECEK

 

Koronavirüs tehdidinin tüm toplumu etkilediğini ve koronavirüsle hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarırken, bu konuda çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini ve taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10