Çerkezköy'de 'Sağlık için hepimiz için' denetimleri sürüyor

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla Çerkezköy'de de denetimler gerçekleştirildi. Oluştur

Çerkezköy 17.09.2020 18:33:00 0
Çerkezköy

 

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 'Sağlık için hepimiz için' sloganıyla maske denetimini sürdürdü.

 

DENETİMLER CUMHURİYET MAHALLESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Saat 10.00’da başlayan denetimler kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, polis, jandarma ve zabıta ekiplerinin yer aldığı ekip Cumhuriyet mahallesinde denetim gerçekleştirdi. Lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kırathane, kasap, berber, kuaför, içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, taksi durakları, piknik alanları denetlendi. Sosyal mesafe, temizlik ve maske konusunda uyarılar yapıldı.

 

 

OTOGARI DENETLEDİ

 

Öğleden önce ilçe merkezinde yapılan denetimler öğleden sonra da Çerkezköy Otogarı ve Kızılpınar Mahallesi'nin kontrol edilmesiyle devam etti. Toplamda 7 kilometre yol kat eden Kaymakam Atilla Selami Abban ve beraberindeki ekipler, esnafa ve vatandaşlara koronavirüs tedbirleri kapsamında dikkat edilmesi gereken maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi konusunda uyarılar yapıldı.Denetleme kapsamında ise maske takmayanlara cezai işlem uygulandı.

 

 

Otogar esnafını, seyahat acentelerini ve şehirlerarası otobüsleri denetleyen Abban,  esnafa ve vatandaşlara özellikle HES kodunun seyahat için zorunlu olduğunu, ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesinin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE ÇOK BÜYÜK SIKINTIMIZ YOK

 

İlçe genelinde denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İlçemizde ekiplerimiz ile denetim halindeyiz. Denetimler her gün devam ediyor fakat bugün biz de çıktık. Her yeri kontrol ediyoruz. Çerkezköy’de çok büyük sıkıntımız yok, kontrolümüz altında” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10