Tahakkuk ve tahsilat çarkına 2 tutuklama

Çerkezköy Belediyesi tahakkuk tahsilat servisinde kurdukları düzeneğe müteahhit ve mühendisleri de bu çarka dahil ederek belediyenin kasasındaki milyonları aylarca ceplerine indiren şebekenin iki üyesi tutuklandı.

Çerkezköy 18.09.2020 20:11:00 0
Tahakkuk ve tahsilat çarkına 2 tutuklama

YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Çerkezköy Belediyesinde kurdukları düzenekle sahte tahakkuk makbuzlarıyla ruhsat harçlarını değerinin altında gösterip, sahte tahakkuk fişleri ve tahsilat makbuzlarıyla yaklaşık 3 milyon lira zarara uğrattığı gerekçesiyle 15 aydır aranan firari zanlı Erkan Koçer geçtiğimiz gün Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına giderek teslim olmuştu. Erkan Koçer’in ifadesi doğrultusunda harekete geçen Çorlu KOM ekipleri ikisi belediye çalışanı ve dört mühendisi gözaltına aldı.

DİYARBAKIR’DAN GETİRİLDİ

Çerkezköy Belediyesindeki vurgun olayının kilit ismi firari Erkan Koçer 15 aylık suskunluğunu Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına giderek bozdu. Koçer’in buradaki teslim olma talebini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına ileten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı zanlının Çerkezköy’e gönderilmesi için Diyarbakır’dan polis eşliğinde uçakla zanlı İstanbul’a getirilerek Çorlu KOM ekiplerine teslim edildi. Çerkezköy Belediyesindeki ruhsat vurgununun soruşturma dosyasını 15 aydır kilitleyen bir numaralı şüpheli Erkan Koçer’in itirafları sonucu soruşturma savcısının talimatlarıyla aralarında iki belediye çalışanının da bulunduğu altı isim Salı günü gözaltına aldı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Üç günlük sorgu ve gözaltının ardından 7 şüpheli sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleriyle Çerkezköy Adliyesine getirildi. Pandemi kurallarına uygun ağızları maskeli ve ellerinde eldivenli bir şekilde zanlılar sekiz saat boyunca soruşturma savcısının sorularını cevapladılar. Şüphelilerden E.D savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, şüphelilerden Ö.İ, R.E, R.Ö,Y.Ö ise adli kontrolle salıverildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen eski belediye çalışanları Tuncer Bulut ve Erkan Koçer tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayın duyulmasının ardından belediyeyi zarara uğratan bazı mühendislerin eski harç ve tahakkukları belediyeye ödediği ifadelere yansırken, Çerkezköy Sulh Ceza hakimliği tarafından tutuklanan zanlılar kamuyu zarara uğratmak, evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan yargılanacaklar.

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10