Saray ve Kapaklı'nın içme suyu sorunu kalmayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi'nde çalışmaların başladığını belirt

Kapaklı 21.09.2020 18:17:00 0
Saray ve Kapaklı

 

DSİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.Türkiye de kişi başına kullanılabilir su potansiyeline bakıldığında, su baskısı yaşayan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle suyun tasarruflu ve optimum bir şekilde kullanılması önem arz etmektedir. Depolamalı tesisler yapılması suretiyle su kaynakları potansiyelinin değerlendirilerek çok maksatlı bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir” denildi.

 

İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ İNŞAATINA BAŞLANDI

Bu kapsamda Tekirdağ-Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesinde çalışmaların başlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Proje ile Tekirdağ İli, Saray İlçesi, Ayvacık Mahallesinde yapımı tamamlanan Ayvacık Göleti’nin rezervuarından alınan ham suyun arıtılmak suretiyle, Saray ve Kapaklı İlçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasını sağlanacaktır” dedi.

                TEŞEKKÜR ETTİ

Yıldız “Proje kapsamında 25.500 metreküp /gün kapasiteli konvansiyonel tipinde ve tek kademeli İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 27 bin 500 metre İsale Hattı, 65 adet Sanat Yapısı,5 bin metreküp ve bin 500 metreküp kapasiteli 2 adet Depo,3 adet Terfi Merkezi,SCADAOtomasyon Sistemi,Enerji Nakil Hattı inşa edileceğini belirterek, Söz konusu iş kapsamında 8.750 metre HDPE boru temini yapılarak,hendek kazıları, boru alın kaynaklama ve boru döşeme imalatları devam edecektir.  Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10