AK Parti Kapaklı 3. Olağan Kongresini yaptı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı, 3. Olağan Kongresi ÇOSB Kapaklı Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede bir süre önce ilçe başkanlığı görevine atanan Recep Biyik, tek liste

Kapaklı 21.09.2020 18:24:00 0
AK Parti Kapaklı 3. Olağan Kongresini yaptı

 

Kongreye, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

DİVAN BELİRLENDİ

Pazar günü ÇOSB Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongreye divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Ali Sevinç, Divan başkan yardımcılığıma Bayram Başelma ve katip üyeliklere de Zeki Çalışkan, Şükriye Gökmen ve Canan Köstekçi seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik” Devraldığımız bu bayrağı yeni görev alacak arkadaşlarımızla birlikte en yükseğe çıkarmak için mücadele edeceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.Kapaklı’nın büyümesi, güçlenmesi, her alanda gelişmiş bir ilçe olması için üzerimize düşün sorumluluğu yerine getirerek gece gündüz çalışacağız. Belediye başkanımız Mustafa Çetin ile birlikte Kapaklı’ya hak ettiği yatırımların getirilmesi için İl başkanımızın önderliğinde, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın desteği ve milletvekillerimizin gayretleriyle Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapmak için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

GÖNÜL BORCUMUZDUR

Biyik’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’de konuşma gerçekleştirdi. Çetin “Öncelikle kutlu davamızı daha ileriye taşıma noktasında sizlerle birlikte yürümekten memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Kurulduğundan bu yana milletimizin teveccühü, desteği, duası ile hizmet yolculuğuna Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devam eden partimizin yenilenerek güçlendiği ilçe kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hizmet, aşkla, şevkle, cesaretle, özveriyle ve elbette ki birlik ve beraberlikle yapılır. Bu birlik ve beraberliğin arkasındaki en güçlü dayanak hizmet bekleyen vatandaşlarımızdır. Onlarla olan gönül borcumuzdur” dedi.

7/24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ

31 Mart seçimlerinin ardından gönül belediyeciliği düşüncesiyle çalışmaya başladıklarını kaydeden Çetin, ‘’Hepinizin bildiği üzere ilçemizin hak ettiği hizmeti alması için canla başla hep beraber çalışmamız neticesinde Kapaklı ilk defa AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Bizler Kapaklı’nın ihtiyaçlarını ve eksikliklerini hızla tespit ettik ve bunun neticesinde, Tekirdağ’ın evladı meclis başkanımız Mustafa Şentop’un rehberliği, telkinleri ve desteği, sayın vekillerimizin duyarlılığı, hassasiyeti ve teşkilatımızın gayreti neticesinde altyapı, sağlık, eğitim, spor, sanayi ve çevre konularındaki birçok yatırımı ilçemize kazandırmak üzereyiz. Kapaklımızı, özlemini duyduğu hizmetlerle markalaştırmak, AK Partimizin adıyla özdeşleşen çalışma, üretme ve kalkınmayı her mahalleye, her sokağa götürmek için bu salondaki herkese önemli görevler düşmektedir. Partimiz için fedakarca taş üstüne taş koyan, yeni projeler, yeni çözümler sunan, sadece bugünü değil yarını kurtaran; bize oy versin vermesin her bir vatandaşımıza karşı kendini sorumlu hisseden herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan feyz, güç ve ilham alarak bu makamların hizmet, çözüm ve halkın makamı olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Mazeret üretmeden işimizi layıkıyla ve hakkıyla yerine getirmenin gayretinde olacağız. Vatandaşımızın bize olan güvenine halel getirmeden, bizlere sevgisini, desteğini boşa çıkarmadan, hayır dualarını alarak 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

 

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

 

Çetin ‘’Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi “AK Partilinin eskisi yenisi olmaz.” Biz yakamızda rozet taşımanın ötesinde, ülkesine gönülden bağlı, milletine gönülden sevdalı bir partiyiz. Bizler ne kadar birbirine güvenir, birbiriyle güçlenirse bugün dünden, yarın da bugünden daha güzel olur. Teşkilatımızın her bireyi özveriyle, fedakârlıkla, inançla ve cesaretle kapı kapı gezerek hizmetlerimizi tek tek anlatıyor, vatandaşlarımızın taleplerini dinliyor ve yılmadan yorulmadan yeni projeler için çalışıyor. Enerjisini ortaya koyarak teşkilatımızla birlikte vefakar, özverili ve asıl önemlisi şevkle çalışan, partisinin yükünü omuzlayan, yeri geldiğinde bedel ödemekten çekinmeyen sizlere, partimize yaptığınız tüm çalışmalar ve döktüğünüz alın teri için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin mutluluğu için yapacağımız büyük değişimler ve ilçemizin geleceği adına sunacağınız katkılar için de şimdiden teşekkür ediyorum. Birlikte güçlüyüz, birlikte mutluyuz. Çünkü biz gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyor, şehrimizin, ülkemizin kazanması, büyümesi ve kalkınması için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu partiyi kuran millettir. Bu parti her dem yeniden doğan ve her zorluktan güçlenerek çıkanların partisidir. Bu parti kimsesizlerin kimsesi, darda kalanların umududur. Yeter ki şu salondaki muhabbet iklimini koruyarak, kuvvetlendirelim, yaygınlaştıralım. Sayın ilçe Başkanım ve yönetimi tecrübeniz, birikiminiz, ve vizyonunuzla Kapaklı’mıza, Tekirdağ’ımıza, partimize ve ülkemize daha çok hizmetler yapacağınıza yürekten inanıyor, sözlerime son vermeden önce ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kezç daha rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni ilçe başkanımıza ve yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, takım ruhu ile her daim 7/24 yanlarında ve birlikte çalışıyor olmaktan memnuniyet duyduğumuz ifade ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” açıklamasında bulundu.

KONGRENİZ HAYIRLI OLSUN

Çetin’in ardından konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan “ AK Partimiz; hem demokrasinin üzerindeki vesayetleri kaldırdı, hem de yaptığı reformlarla Türkiye’nin yasaklar ülkesi olmaktan çıkmasına hizmet verdi. Bunları yaptığı için 18 yıldır iktidarda. AK Parti sadece reformlar yaptığı için ayakta kalmadı elbette ki. Ekonomiyi büyüttü. Darbelerin karşısında dik durdu. 27 Nisan e-muhtarası verildiği gece, ‘Türkiye’nin geleceğinde ya biz olacağız, ya onlar’ diye değerlendirmeler yapılmıştı. 15 Temmuz’da ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin darbeler konusundaki makus talihini yendi. AK Partimiz, boğaz köprüleri yapan, denizin altından yol geçiren, insansız hava araçları ile savunma sanayinde yeni bir dönem açan, Ayasofya’nın zincirlerini kıran bir iktidar oldu. Partimiz ve davamız yine yepyeni söylemler ve vizyon ile geleceğe yepyeni bir ufukla sahip olacak ve ülkemizi, insanımızı sahiplenecek güveni başta teşkilatlarımız olmak üzere tüm milletimize verecektir. İşte bugün artık Kapaklı AK Parti teşkilatlarımız yepyeni bir ekip ve yepyeni bir vizyonla iş başı yapıyor. Ben adayımız sayın Recep Biyik ve ekibine şimdiden hayırlı olsun diyor ve Rabbimden 2053 vizyonu Türkiye Modeli için muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.

BAŞARIDAKİ SÜRDÜREBİLİRLİK BUDUR

 ‘Kişiler gelir geçer ama sessiz kahramanlar vardır’ diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca” Edirne’de Keşan, Tekirdağ’da Kapaklı, Hayrabolu, Süleymanpaşa alındıysa, bugüne kadar hizmet veren isimsiz kahramanlarla birlikte onlara yol arkadaşlığı yapan il başkanlarımız, yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri, sandık görevlilerimiz, tüm üyelerimiz sayesindedir. Başarının gerçek hikayesi sürdürülebilir olmaktır. Bu başarıyı devam ettirir, bu ilçelere yeni ilçeler katmayı başarabilirsek işte başarıdaki sürdürülebilirlik budur” diye konuştu.

ONUR VE GURURDUR

AK Parti MKYK üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “Bu vatan bizlere aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bunun değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ve Allah’a şükürler olsun ki 3 Kasım 2002’den bu yana surda bir delik açtık mukaddes mi mukaddes en kahpe rüzgarlara nereden esersen es diyen bir Cumhurbaşkanımızla beraber mukaddes davamızın hedeflerini büyüttük ve 2023’e 2053’e ve 2071’e hep beraber adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana Allah’a şükürler olsun ki 18 yıla yakın süredir bu milletin içinden çıkmış bu milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber yürümek bizim için bir onur, gururdur. O yüzden bu partiden olduğum için rabbime şükrediyorum. Sizin gibi dava arkadaşlarımla olduğum için yatıp kalkıp dua ediyorum. Bu millet yalnız değil, bu dünyadaki mazlumlar yalnız değil. İnanmış, davasına gönül vermiş arkadaşlarımız sayesinde evelallah bu ülkeyi hiç kimse diz çöktüremeyecektir. Bugün burada gerçekten coşkulu bir Kapaklı ilçe kongresi gerçekleştiriyoruz. Yeni kurulacak yönetimimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı olan Mustafa Çetin’in de yüzde 54’lük başarısını da asla unutmamamız gerekiyor. Görüyoruz ki 31 Mart’tan bu yana Kapaklı’da büyük bir değişim var. Kapaklı’nın tüm sokakları şantiyeye dönmüş durumda. Gittiğimiz her yerde belediyenin hizmetini görüyoruz. Bizler de Kapaklı’ya hak ettiği değeri verebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Kapaklı Devlet Hastanesi’nin protokolünü tamamladık. İnşallah en yakın zamanda temelini atacağız. 2022 yılında inşallah Kapaklı’ya 100 yataklı pırıl pırıl bir hastane yapacağız. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yıldızkent Kavşağını da 2021 yılı yatırım programına aldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni hükümet Konağı’nı da bitirdik Allah’a şükür” diye konuştu.

YÖNETİM BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve mali raporlar görüşülerek ibra edilirken, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçilmelere geçildi. Mevcut başkan Recep Biyik’in tek listesi ile gidilen seçimlerde Biyik üyelerinin hepsinin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.  Biyik başkanlığındaki yönetimde Gökhan Türken, Barış Özek, Emre İldiz, Recai Türk, Mecit Çoğal, Çiğdem İlhan, Sevgi Aksoy, Nafiye Yenier, Yusuf Bulut, Dilek Karışan, Muammer Elbaşı, Fatih Kaleli, İlker Çetintaş, Oğuz Demirel, Latife Canlı, Turgut Oğuz, Ferdi Ertekin, Derya Akın, Fikri Özbay, Mahmut Dağlı, Mahir Aras, Mehmet Özdemir,  Kemal Aldemir, Ayşe Arı, Özkan Karalar, Yunus Kızıl, Ahmet Selim Seymen, Yurdagül Çavdar, Emine İstek yer aldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10