Akay: Cumhuriyet mahallesi pis kokudan kurtulmuş olacak

Cumhuriyet Mahallesi'nde TESKİ'in yaptığı yatırımlar sayesinde kanalizasyon sularının artık ormana dökülmeyeceğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay " Cumhuriyet Mahalles

Çerkezköy 21.09.2020 18:26:00 0
Akay: Cumhuriyet mahallesi pis kokudan kurtulmuş olacak

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ve TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını inceledi. 

KAÇAK DEŞARJ SONA ERDİ

   Cumhuriyet Mahallemizde atık suların yıllardır orman bölgesi içinden geçen dereye deşarj edildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bu durum Cumhuriyet Mahallemizin en büyük sorunlarından biriydi. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile Cumhuriyet Mahallesi kanalizasyonlarının toplanarak kolektör hattı ile Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezi’nden Atık Su Arıtma Tesisine deşarjı konusunda gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Böylece Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimizin koku sorununu da ortadan kaldırmış olduk” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

   Kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Akay “ Projenin tamamlanması sonrasında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimiz yenilenen içme suyu hattı sayesinde temiz içme suyu ile buluşacak. Yapılan bu çalışmaların kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürümüz Dr. İbrahim İçöz'e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10