Aşçının kopan parmağı 4 gün sonra yemeğinde çıktı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada akıl almaz bir olay yaşandı. Çerkezköy'de bir tekstil fabrikasında çalışan Burhan Yılmaz(32), fabrikada yediği yemeğin i

Çerkezköy 26.09.2020 17:08:00 0
Aşçının kopan parmağı 4 gün sonra yemeğinde çıktı

Çerkezköy’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Tekstil fabrikasında çalışan 32 yaşındaki Burhan Yılmaz adlı işçinin yemeğinden kopmuş parmak çıktı.

SAĞLIĞIMDAN ENDİŞE DUYUYORUM

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Burhan Yılmaz, 4 gün önce fabrikada yediği öğle yemeğinin içinden kopan bir insan parmağı çıktığını iddia etti. Hastaneye gidip muayene olan Yılmaz, insan parmağının yarısını yediğini öne sürerek, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Yılmaz, olayı şöyle anlattı: Çalıştığım fabrikada öğlen yemeğine çıktım. Ölen yemeği yediğim esnada ağzımda sert bir cisme denk geldim. Dişlerim arasından çıkardığımda insan parmağı olduğunu fark ettim. Bu olaydan 2-3 önce aşçıbaşının parmağının koptuğunu duymuştum ve onun parmağının olduğunu düşündüm. Yetkililere söyledim ama üstünü kapatmak için insan parmağına benzemediğini söylediler. Hastaneye gidip midemi yıkattım. Doktor yaptığı kontrolde insan parmağı olduğunu söyledi. Aldığım raporda da yazıyor ve parmağın da yarısını yemişim. Parmağı ise istifra ile birlikte çıkarmışım” dedi.

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARDILAR

Yaşanan bu olayın ardından fabrikanın kendisini ücretsiz şekilde izne çıkardığını iddia eden Yılmaz “ Bu olayın ardından çalıştığım fabrikadan suç duyurusunda bulundum. Fabrika aynı yemek firması ile halen çalışıyor. Bununla ilgili firmaya herhangi bir işlem yapılmadığını gördüm. Fabrika yetkilileri bana sus payı olarak 3 bin TL teklif etti ve 15 gün ücretsiz izne çıkardı. Sağlık açısından ve maddi durumdan dolayı sıkıntıya düşürdüler” dedi.

İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU ?

Olayın ardından psikolojisini bozulduğun söyleyen Burhan Yılmaz, "Olayın ardından psikolojim bozuldu ve yemek yiyemiyorum. Pipet ile beşikteki çocuklar gibi besleniyorum. Hukuken bu işin takipçisi olacağım. Parmak yemekten çıktıktan sonra imha ettiler. 4 gün önce aşçının parmağı kesilince imha etmiyorlar, parmağın yarısını yedikten sonra imha ediyorlar. İnsan sağlığı gerçekten bu kadar ucuz mudur" diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10