TRAKYA Belediyeler Birliği Meclisi Ergene'de toplandı

Trakya Belediyeler Birliği Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Ergene Belediyesi ev sahipliğinde, Ergene Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Tekirdağ 30.09.2020 17:56:00 0
TRAKYA Belediyeler Birliği Meclisi Ergene

Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın toplantının açılışını yapmasıyla gündem maddelerinin değerlendirilmesine geçildi.

ÇALIŞMA PROGRAMI KABUL EDİLDİ

Birliğin 2021 yılı yatırım planı ve çalışma programı ile 2021 yılı ve izleyen iki yılın bütçeleri birlik Mali Hizmetler Yetkilisi Perihan Badem tarafından okundu ve Birlik Başkanı Kadir Albayrak tarafından meclisin onayına sunuldu.Ardından, Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda, Trakya Belediyeler Birliği Plan-Bütçe Komisyon Raporunu okudu ve rapor Başkan Albayrak tarafından yine meclise sunuldu.Toplantının bilgilendirme bölümünde, Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından hazırlanan Trakya Belediyeler Birliği “Makro Plan Gelişimi Süreci” sunumu da Birlik Meclisi ile paylaşıldı.Kürümoğlu, “Bölgesel ve Sürdürülebilir Kalkınma” programı kapsamında, üye belediyelerin proje departmanlarında görevli personeline yönelik gerçekleştirilen “Proje Hazırlama Kampı” çalışmasının tüm detaylarını meclise aktardı.Trakya Belediyeler Birliği tarafından üye belediyelerin ve bölgenin, gelişiminin ve tanınırlığının daha da artırılmasına açısından gerçekleştirilmesi planlanan “Liderler Buluşması, Kalite Zirvesi, Online Eğitim Çalışmaları, Kültürel Etkinlik Faaliyetleri ve Ulusal ve Uluslararası İşbirlikleri ve Koordinasyon Çalışmaları” konularıyla ilgili kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

ÖNEMLİ ETKİNLİKLERE İMZA ATTIK

Birlik Başkanı Kadir Albayrak, toplantıya katılan belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür ederek “Toplantıya katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde Trakya Belediyeler Birliği  ve üye belediyeler olarak çıtamızı yükselttik. Çalışmalarımızı çok kısa zamanda etkin hale getirerek, belediyelerimiz ve personelimizin kazanımları açısından çok önemli etkinliklere imza attık. Bu süreçte sizlerin de desteği oldu. Tüm başkanlarıma, üyelerimize ve personelimize katkıları için teşekkür ediyorum. Sonraki buluşmalarımızındaha fazla katılımlarla yapıldığı ve Kovid’in gündemimizde olmadığı toplantılar programları diliyorum. Katılımlarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

ARANIZDA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

Başkan Albayrak, birlik üyeliğine yeni katılan Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut’a tebriklerini iletti ve kendisini kürsüye davet etti. Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut, yapmış olduğu konuşmasında, Trakya Belediyeler Birliği ailesine katılmaktan ve şuanda aralarında olmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kendisine gösterilen ilgi ve teveccüh için tüm üyelere teşekkür etti.  Meclis toplantısının değerlendirme bölümünde, Birlik Üyesi Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, birliğin son dönemdeki faaliyetleri ve planlanan çalışmalarla ilgili fikirlerini ilettiler.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10