Engelleri ortadan kaldıran taksi hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak yürüttüğü hizmetlerden biri olan Engelsiz Taksi hizmeti hayata geçti.

Süleymanpaşa 30.09.2020 18:00:00 0
Engelleri ortadan kaldıran taksi hizmeti

RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYOR

Korona virüsü salgını öncesi Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) bünyesinde iki araçla gerçekleştirilen Engelsiz Taksi hizmeti, salgın döneminde tek araçla faaliyetlerini sürdürüyor. Salgın sürecinde günlük 5-10 adet randevu talebinin yerine getirildiği hizmet kapsamında aylık ortalama 100-150 civarında engelli vatandaşa ulaşım hizmeti veriliyor.

ENGELSİZ TAKSİ GÖNÜLLERE ULAŞIYOR

Yetkililer yaptıkları açıklamada “ Engelsiz Taksi hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar, Ak Çözüm Merkezi üzerinden yüz yüze ya da 0 282 259 59 59 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu oluşturabiliyorlar. Belirlenen randevu saatinde vatandaşlar talep ettikleri adresten alınıyor. Süleymanpaşa sınırları içindeki tüm hastaneler, eğitim merkezleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımları ve geri dönüşleri kapsayan Engelsiz Taksi hizmeti, ulaşım sorunu yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinin gönüllerine dokunmanın yanı sıra Süleymanpaşa halkından da takdir topluyor.  Engelsiz Taksi, ayrıca engelli vatandaşların, katılmak istemeleri halinde Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği kültürel etkinliklere ulaşımını da gerçekleştirerek şehrin kültür hayatından uzak kalmamalarını sağlıyor” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10