CHP'li Aygun'dan maden ocaklarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'da maden ocaklarının karayollarında tehlike yarattığı uyarısı içeren 25 Eylül 2020 tarihli soru önergesi ve basın aç?

Tekirdağ 1.10.2020 19:54:00 0
CHP

 


Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde ne kadar haklı olduğunun bir hafta içinde ortaya çıktığını söyledi.  

 

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALSINLAR 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.İlhami Özcan Aygun “Maden ocağı hafriyatları, Malkara-Hayrabolu yolu zemini üzerinde toprak kaymasına neden olmaktadır. Yolda büyük göçük ve yarıklar oluşmakta, seyir halindeki araçları tehlikeye atmaktadır.  Vatandaşımızın can güvenliği tehlike altındadır” dedi. Makara-Hayrabolu karayolunda dün maden ocaklarının döküm sahası civarında meydana gelen toprak kaymasının yolda çökmeye neden olduğunu kaydeden Aygun, “Kömür ve taş maden ocaklarının kazı çalışmalarında gerekli önlemleri alarak yol güvenliğini tehlikeye atmaması için ne yapacaksınız? Maden ocaklarına yönelik caydırıcı önlemler alacak mısınız?” diye sordu. Can güvenliğinin maden şirketlerinden daha önemli olduğunu vurgulayan Aygun, “Yetkilileri uyarıyoruz, maden ocaklarının insan hayatını hiçe sayan bu çalışmalarına son verilsin.  Gerekli tedbirleri alsınlar” dedi.

Haber/Harun PEHLİVAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10