Tekirdağ'da İtfaiye teşkilatının yıl dönümü kutlandı 

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 306. yıl dönümü ve 1-7 Ekim İtfaiye Haftası etkinlikleri dolayısıyla Tekirdağ'da çelenk sunma töreni düzenlendi.Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehi

Tekirdağ 1.10.2020 19:58:00 0
Tekirdağ


Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

" MUTLULUK DUYUYORUZ"

 

Programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik gerçekleştirdi. Daire Başkanı Çelik, itfaiye personelinin mesai kavramı gözetmeksizin Tekirdağ halkının canını ve malını korumak adına büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, "Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak adına büyük bir özveriyle ve kahramanca çalışan itfaiye personelinin İtfaiyecilik Haftasını canı gönülden kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak, kuruluşumuzdan bugüne dek, her geçen gün daha da güçlenerek Tekirdağ halkına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Bizlere her anlamda destek olan ve sürekli olarak yanımızda olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum" dedi.  

ÖNEMLİ BİR VAZİFE

 

Çelik “ İtfaiye teşkilatı ve itfaiyecilik, tam 306 yıllık çok önemli bir vazife. 1714 yılında Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kurulan bu teşkilat, 306 yıl boyunca vatandaşların en zor zamanlarında yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. İtfaiye teşkilatı 1923 yılından itibaren yerel yönetimler bünyesinde hizmetlerini sürdürmektedir. Tekirdağ'ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte il genelinde bu alandaki faaliyetler Büyükşehir Belediyemizce yürütülmektedir. 2014 yılından bu yana itfaiyecilik alanında önemli atılımlar ve yenilikler yaptık. İtfaiye istasyonlarımızı günümüz teknolojisine uygun modern ekipmanlarla donattık. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz vakalara müdahale konusunda dünya standartlarını yakalamış durumda. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. İtfaiyecilik büyük sorumluluk gerektiren, kutsal bir vazifedir. Vatandaşın canını ve malını korumak adına büyük bir özveriyle hizmet veren kahraman itfaiyecilerimizin gününü kutluyorum. Meslek hayatında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

ALBAYRAK’TA KATILDI 

 

COVİD-19 önlemleri dolayısıyla sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı kuralları gözetilerek gerçekleştirilen çelenk sunma programına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı ve önceki dönem İtfaiye Dairesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli katıldı.

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10