Tekirdağ'da hortum ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış, fırtına ve dolu uyarısında bulunduğu Trakya'da Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında hortum meydana geldi.

Tekirdağ 8.10.2020 18:23:00 0
Tekirdağ

ÇATILAR UÇTU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış, fırtına ve dolu uyarısında bulunduğu Trakya'da Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında hortum meydana geldi. Hurtum geçtiği bölgede ağaçları devirip, çatıları uçurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya Bölgesi'nde şiddetli yağmur, dolu yağışı uyarısının ardından Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde öğleden sonra hortum çıktı. Marmara Denizi'nde ilçenin Bahçelievler ve Mustafa Kemalpaşa mahallesi açıklarında meydana gelen hortum, iki mahalle üzerinden geçti. Hortum bazı ağaçları devirirken, bir çok evin çatısına zarar verip, elektrik tellerini kopardı. Belediye ekipleri, ilçede hasar tespit çalışmalarına başladı.

 

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

 

Tekirdağ Valiliği ile Marmaraeğlisi ilçesinde meydana gelen hortum ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada “ Dün sosyal medya hesaplarımızdan meteorolojik verilere göre yaptığımız uyarının ardından, bugün Marmaraereğlisi ilçe merkezinde saat: 13.20 sularında sağanak yağışla birlikte başlayan küçük çaplı ve kısa süreli hortum/fırtına olayı meydana gelmiştir. Buna bağlı olarak ilçe merkezi Sahil Caddesinde 20 - 25 binanın çatısının zarar gördüğü (iki tanesi zarar görmüş, diğerlerinden kiremit/çatı kaplaması uçmuş), 1 adet evin balkon duvarının çöktüğü, 1 adet binanın çatı demirinin uçtuğu, buna bağlı olarak sahilde bazı yeme-içme mekanlarının zarar gördüğü, 2 adet balıkçı restaurantının hasar gördüğü, her hangi bir can kaybı ve yaralanma ihbarının alınmadığı, ilçe imkanları ile olaya müdahale edildiği; AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandığı saygıdeğer hemşerilerimizin bilgisine sunulur” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10