Akay: Bu projeyi Çerkezköy'e kazandırmak istiyoruz

Çerkezköy AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Meydan Altı Otopark Projesi ile Atatürk ve Öztrak

Çerkezköy 12.10.2020 15:10:00 0
Akay: Bu projeyi Çerkezköy

Geçtiğimiz hafta STK temsilcilerini ziyaret ederek hayata geçireceği projeyi anlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bugün AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

 

BU GÖRSELLİĞİ ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

 

Bugün saat 10.00’da ilk olarak AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına ziyaret gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Çerkezköy Belediyesi Mimarı Mustafa Kanburoğlu tarafından teknik olarak proje sunum eşliğinde anlatıldı. Sunumun ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ”Bu kadar kapsamlı iş yaparken tabi ki niyetimiz altyapı, üstyapı derken güzel bir şehir ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu işler yapılırken herkes elini taşın altına koyacak, bizlerin esnaflarımızdan taleplerimiz olacak. Geçtiğimiz hafta Ordu’ya gittik, oradaki sokak ve cadde düzenlemelerini inceleme fırsatı bulduk. Türkiye’nin bir çok yerinde bu tür çalışmalar var, bizde bu görselliği Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz. Aynı zamanda esnaftan beklentimiz, onlara yazdığımız gibi kapalı çıkmalar ile ilgili meclis bir karar alacak diye. Daha rahat yürünebilen, daha fazla insanın o sokaklardan rahat geçebileceği bir hale gitmek istiyoruz. Niyetimiz, derdimiz bu, bu yüzden bu kadar çok paylaşıyoruz. Şehrin diğer cadde ve güzelliklerine örnek olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

ZAMAN TEREDDÜTLERİMİZ VAR

 

Projenin güzel olduğunu fakat tereddütlerinin olduğunu kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş “  Güzel proje olmakla birlikte inşallah bu süreç içerisinde hayata geçirilir. Proje zaman aşımına uğrar mı, yetişir mi bu konuda tereddütlerimiz var. İsteğimiz Çerkezköy’ün bu projeye kavuşması yoksa hangi partinin yaptığı çok önemli değil. Bizim için önemli olan halkın iyi hizmet almasıdır. Bine yakın esnafımızın mağduriyetini minimuma getirmemiz gerekiyor. Bunun planlanması ise iyi yapılması gerekiyor. Örneğin bir yüzme havuzu projesi var ama uzun süredir tamamlanamadı. Böyle olacaksa da bu işte daha hassas olmamız gerekiyor” dedi.

 

 

“2022 YAZINDA GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GEZECEĞİZ”

 

Çetintaş’ın tereddütlerine katıldığını kaydeden Akay “Burası Çerkezköy’ün iki ana damarıdır. Zamanla ilgili tereddüt bizim de gündem maddemiz, bir yıla yakındır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Sadece Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin de aynı anda işe başlamasını hesaplıyoruz. Yaklaşık 20-25 gün içerisinde TESKİ’nin projeleri ihaleye çıkacak. Tam otomatik otoparkın da Etüt Proje’de ihaleye çıkacak. Bu anlattığımız içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu için 14 milyon TL tahmini bedel var. Otopark içinde ortalama 25 yada 28 Milyon TL bedel, belediyemizin de üst yapı için 30-35 milyon TL öngörmekteyiz. Derdimiz niyetimiz güzel bir Çerkezköy’dür. Bu proje başlayacak ve bitecek bu konuda müsterih olmamız lazım. Bu işin savsaklanmaya gelecek bir iş değil. 2022 yazında gönül rahatlığı ile sokaklarımızda gezeceğiz. Çalışma esnasında trafiği yönlendirmemiz lazım bir de, bunu da yapmamız gerekecek. Altyapı zorluluğunu Kızılpınar Mahallesi’nden çok iyi biliyorum. Siyaseten eleştiri alacağız tabi ki ama her şey Çerkezköy için” dedi.

 

3 KURUM İLGİLENİYOR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatından ayrılan Akay, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatına geçti. Burada İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akay, proje sunumunun ardından partililere projeden bahsetti. Akay “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ aynı anda çalışmaya başlayacak. Proje üzerinde çalışma sürüyor. Niyetimiz Çerkezköy’de bütün bu çalışmaları mart ayında başlatıp 12 aylık bir süreçte, en minimum düzeyde tamamlamak ve Çerkezköy’ü bulunduğu karışıklıktan kurtarmak. Tabi diğer altyapı kurumları ile ilgili de taleplerimiz oldu. Telekom ve doğalgaz gibi kurumlar da altyapısı yapılacak” diye konuştu.

 

 

ESNAFIMIZIN ALIŞKANLIĞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

 

Projenin maliyetleri hakkında bilgi veren Akay “  TESKİ’nin 15 kilometrelik kazısı için yaklaşık yatırımı 15 milyon civarındadır. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yeraltı otoparkı da 28 milyon civarında olacağı öngörülüyor. Çerkezköy Belediyesi’nin de aşağı yukarı 30 milyon liralık yatırımı olacaktır. Toplam üç kurum 75 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olacak. Ana isale hatları değişecek, kesintili zamanlar yaşayacağız. Kışın yağmur çamur göreceğiz, yazın toz toprak göreceğiz, fakat işin sonunda güzel bir Çerkezköy çıkacak ortaya. Görüntü kirliliğinden kurtulacağız, binalar kendine gelecek. Kapatılan çıkmalarla ilgili nihai karar alacağız. Ayrıca esnaflarımızın dışarıya koyduğu eşyalara da projede izin vermeyeceğiz. Pazar sergisi haline gelen ve alışkanlık edinilen bir durum vardır. İki caddedeki esnaflarımız eşyalarını dışarıda sergiliyor. Ancak esnafımızın bu alışkanlığını değiştireceğiz. Ama işin sonunda vatandaşın daha rahat dolaşacağı bir Çerkezköy hayal ediyoruz. Çalışmalarımız ise bu yöndedir” dedi.

 

PLAN VE PROGRMA HAZIRLAYACAK

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in ‘ Bu projeyi hazırlayacak bütçe var mı ?’ sorusu üzerine konuşan Akay” Büyükşehir belediyemiz ve TESKİ’nin yapacağı projeler için bütçe iki kurum tarafından ayrı oluşturulacak. Bu iki kurum kendisi hazırlayacak. Çerkezköy Belediyesi de İller Bankası’ndan alacağı kredi yanıtının olumlu veya olumsuz olma durumuna göre kendisi plan ve program hazırlayacak” dedi.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Proje ile ilgili konuşan Aydeniz “ Proje gerçekten çok güzel ve Çerkezköy’e de yakışacaktır. İnşallah sunumdaki şekilde yapılır ve Çerkezköy güzel bir görünüme kavuşur. Çerkezköy’de esnafın dışarıya malzeme koyması gibi durumda biz de topyekün hareket edeceğiz. Hepimiz ortak hareket ederek, Çerkezköy’de güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz.  En kısa sürede tamamlanırsa çalışma hem esnafımız hem de vatandaşımız güzel bir Çerkezköy’le karşı karşıya olur. Projeniz seçim vaatlerinizde de vardı. Biraz daha geliştirilmiş sanırım. Başarılıp bitirilirse ne mutlu bize. İnşallah Çerkezköy’ümüze hayırlı olur. Bireysel olarak her vatandaşımız da üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Bizler de onlara ne kadar yararlı olabilirsek daha güzel olur” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10