Çerkezköy'de yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı

Çerkezköy'de anaokulu ve birinci sınıflardan sonra; 2, 3, 4, 8 ve 12'nci sınıflar da bugün ders başı yaptı. Okul girişinde HES kodu ile alınan öğrenciler için yüz yüze eğitim haftanın iki g?

Çerkezköy 12.10.2020 16:40:00 0
Çerkezköy

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla, okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşaması 12 Ekim Pazartesi günü başladı. Çerkezköy’de  velilerinin okula getirdiği öğrenciler, koronavirüs tedbirleriyle okul bahçesinde sıra olup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sınıflarına gitti. 

 

SOSYAL MESAFEYE KURALLARINA GÖRE SINIFLARA ALINDILAR

 

Çerkezköy’de ilkokullar, ortaokulların 8. ve liselerin 12. sınıfları ile özel gereksinimli çocukların eğitim öğretim gördüğü okullarda yüz yüze eğitim başladı. Okul girişinde öğretmenler ve idareciler tarafından karşılanan öğrenciler okul bahçesinde sıra oldu.  Öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sosyal mesafe kurallarına göre sınıflarına gitti. Veliler ise koronavirüs tedbirleri kapsamında okul bahçesine alınmadı.  Öğretmenler, okul bahçesinin dışında bekleyen velilere sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyarıda bulundu. Okul yöneticileri, öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve velilerin çıkış saatine kadar evlerine gitmelerini rica etti.

 

 

OKULLARI ZİYARET ETTİLER

 

Öte yandan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri Çerkezköy’de eğitime başlayan okulları ziyaret etti. Okul ve yüz yüze eğitim süreçleri hakkında bilgiler alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban öğrencilere başarılar diledi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10