Akay: Projeyi ortak akıl ile hayata geçireceğiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'nin Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapacağı alt ve üstyapı çalışmaları, Meydan Altı Otoparkı, Peyzaj ve Kent Meydanı düze

Çerkezköy 14.10.2020 15:16:00 0
Akay: Projeyi ortak akıl ile hayata geçireceğiz

Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

 

Programda ilk olarak Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Kanburoğlu”  Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin kentsel tasarım ve peyzaj projesi olarak projemizi adlandırdık. Yapacağımız 2 ana halterde çalışmaları 2 ana başlık altında topladık. Alt yapı çalışmalarını TESKİ yürütecek. TESKİ’ye paralel olarak da biz Çerkezköy Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile projelerimizi başlatacağız. Alt yapı çalışmaları, yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon ve diğer alt yapı durumlarının mentol ve müdave kısımlarının deplaselerini isteyeceğiz. Üst yapı çalışmaları olarak da biz belediye olarak Atatürk ve Öztrak caddelerinde araç ve yaya trafiğinin düzenlemesini, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, kent mobilyaları gibi birçok düzenlemeye gideceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de bir meydan altı otopark projesi olacak. Toplamda TESKİ’nin şu anda uygulama projeleri de tamamlandı. Önümüzdeki ay da ihale süreci başlayacak. Atatürk bin 500, Öztrak bin 700 metre bir alt yapı çalışması gerçekleşecek. Toplamda 15 bin 415 içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması olacak. Bunun detayları şöyle; bildiğiniz üzere Öztrak Caddesi’nin başına kadar getirdiğimiz içme suyu projesi devam edecek. Bunun toplam uzunluğu 2 ana caddede 7 bin 265 metre. Yağmur suyu projesi Atatürk bin Öztrak bin 500 olmak üzere toplamda 2 bin 500 metre uzunluğunda olacak. Yine kanalizasyon çalışması gerçekleşecek. Bu da 2 ana caddede toplam 5 bin 600 metre olacak. TESKİ işe başladıktan sonra işe paralel olarak biz de kaldırımları düzenlemeye başlayacağız. Kaldırımları, bisiklet yollarını, yeşil alanları 2 ana caddede de TESKİ’ye paralel olarak sürece devam edeceğiz. 3 kurumun entegre olarak Tekirdağ büyükşehir Belediyesi de meydanın altına bir tam otomatik yer altı otoparkı yapacak” dedi.

 

 

2022 NİSAN AYINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2021 yılında Çerkezköy’ün iki ana damarı olan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak koordineli bir şekilde hem altyapı, hem üstyapı çalışmasına başlanacağını kaydederek,  çalışmalar kapsamında her iki caddede 3 kurumun yaklaşık 75 milyon TL civarında bir yatırımının olacağını ifade etti.

TESKİ’nin kanalizasyon hattı, içme suyu hattı, yağmur su hattı çalışmalarının olacağını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 290 araçlık tam otomatik Meydan Altı Otoparkını yapacağını, Çerkezköy Belediyesi’nin ise peyzaj ve üstyapı düzenlemeleri ile Kent Meydanı düzenlemesini hayata geçireceğini belirterek, 2021 Mart ayında başlanacak çalışmaların 2022 Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK

 

Atatürk ve Öztrak caddelerinde bir yıl sürecek çalışmalarda esnaf ve vatandaşların zaman zaman sıkıntı çekeceğini ifade eden Akay “ He iki caddemizde hem altyapı, hem üstyapı ile ilgili yatırımlar, çalışmalar olacak. Kızılpınar’da gördük altyapı çalışmalarının ne kadar sıkıntılı olduğunu. Burada da elbet sıkıntılar olacak. Esnaflarımızdan, vatandaşlarımızdan çalışmalar boyunca anlayış ve hoş görü bekliyoruz. Her iki caddemizde çalışmalar bittiğinde Çerkezköy’ün iki ana caddesi modern bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.  Üstyapı çalışmaları kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerinde imar mevzuatına aykırı yapılan bodrum çıkmalarının kaldırılacağını, kaldırıma taşmaların önüne geçileceğini, kapalı çıkmaların kaldırılacağını, tabela ve reklam kirliliğinin ortadan kalkacağını, cadde üzerinde bulunan altyapı kutularının deplasesinin yapılacağını belirten Akay, ayrıca bisiklet yolu yapılacağını ifade etti.

 

 

DÖNMEZ TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin yapacağı yatırımları İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte dinleyen CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Başkanımızın ve Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ve hayata geçireceği projeler büyük ve güzel projeler. İnşallah biran önce başlanır ve tamamlanır. Şimdiden Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İlçe Teşkilatımızı ziyaret edip, projeler bizlerle paylaştığı için de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Dönmez ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Akay “ Kısa süre içerisinde Atatürk ve Öztrak Caddesi’ndeki esnaf ve iş yeri sahipleri ile de toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunacağız” dedi.

 

“HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Her kurumun ve kişinin görüş, öneri, düşüncelerine açık olduklarını belirten Akay, “Ortak akıl ile hayata geçirmeyi planladığımız projelerimize sivil toplum örgütlerinin, odalarımızın, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın katkı sunmalarını, fikir, öneri, düşüncelerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Kısa sürede her iki caddemizde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız ile, iş yeri sahiplerimiz ile toplantılar yaparak bilgilendirmede bulunacağız ve onların görüşlerini, düşüncelerini alacağız. Bu noktayı ben çok önemsiyorum. Ortak akıl ile hareket ederek projelerimizi geliştirip, hayata geçireceğiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10