ZEKA projesiyle zihinsel engellilere istihdam imkanı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, zihinsel engellilere istihdam sağlamayı amaçlayan ZEKA projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda oluşturulan heyet, proje merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pro

Çerkezköy 15.10.2020 15:04:00 0
ZEKA projesiyle zihinsel engellilere istihdam imkanı

Zihinsel engellileri çalışma hayatına kazandırmak amacıyla bir proje geliştiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), kısa bir süre içinde projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi (ZEKA) projesinde sona yaklaşan ÇOSB, özel eğitim almış ve çalışabilecek durumda olan engellilere iş imkanı sağlayacak. Örnek bir proje olarak nitelendirilen çalışma kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi. 

 


UYGULAMA AŞAMALARINI ANLATTI 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR Çerkezköy İlçe Müdürü İlhan Burak ile iki il müdürlüğünün yetkililerinden oluşan heyet, ZEKA projesinin hayata geçirileceği merkezi ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgiler veren ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve bölge müdürlüğü yetkilileri, projenin detaylarını ve uygulamaya aşamalarını anlattı. Görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, projenin önemine vurgu yapıldı. ZEKA projesi kapsamında, özellikle yakın yerleşim yerleri olan Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde yaşayan engellilerinin çalışma hayatına kazandırılacağına dikkat çekildi. 

 

SOSYAL FAYDA AMAÇLANIYOR 

 

ÇOSB’deki firmaların engelli istihdamı sağlamasının yanı sıra örnek ve sosyal bir fayda oluşturmaya da katkı sunacak projenin amaçlarıyla ilgili şu bilgiler verildi: “Zihinsel engellilere iş imkanı yaratmak. Zihinsel engellilere ve ailelerine maddi kazanç imkanı sağlamak. ÇOSB’de bulunan katılımcı firmaların engelli kadrolarının sosyal fayda sağlayacak bir proje kapsamında oluşmasına katkı sağlamak. Engellilere toplumsal açıdan farkındalık sağlamak. Bölgesel ve ulusal düzeyde örnek bir projenin yaygınlaşmasını sağlamak.”


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10