İYİ Parti'den projeye tam destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'nin Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapacağı alt ve üstyapı çalışmaları, Meydan Altı Otoparkı, Peyzaj ve Kent Meydanı düze

Çerkezköy 15.10.2020 15:18:00 0
İYİ Parti

İyi Parti’yi önceki gün saat 19:30’da ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.


PROJEYİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ 


Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Atatürk ve Öztrak caddeleriyle ilgili bür düzenleme hedefimiz vardı. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın sonucunda TESKİ’nin altyapı çalışmaları, aynı şekilde aynı zamanda başlayacak olan yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yeraltı otoparkı ve Çerkezköy’ün iki ana caddesinde hem yeni yeraltı otoparkı, hem içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin gerçekleşeceği ve bunun akabinde yine Çerkezköy Belediyesi’nin de bu 2 bin 500 metrekarelik Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapacağı aydınlatma, peyzaj, yerüstü detaylarını sizlerle paylaşacağız”  diye konuştu. 


"BU İŞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ" 


Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu’nun gerçekleştirdiği sunumun ardından konuşan Akay”  Zor ve zahmetli bir işe giriyoruz. Yaklaşık 15 bin metre 15 kilometre bir altyapı kazısından bahsediyoruz. Yani derin kazılarında olacağı, parsellerinde bağlanacağı, zaman zaman su kesintilerinin yaşanacağı, zaman zaman altyapı sorunlarının yaşanacağı çok büyük bir altyapı inşaatından bahsediyoruz. Bunu da Çerkezköy’ün iki ana caddesinde yapacağız. Zor ve zahmetli bir süreç bizi bekliyor, fakındayız. Bu işi de gerçekten yapmak zorundayız” dedi.


"75 MİLYON TL’Yİ BULACAK" 


Teski’nin yapacağı yatırımın yaklaşık maliyetinin 12-14 milyon TL olacağını kaydeden Akay “  Bunun dışında yine otopark sorunumuzu çözecek Meydan Altı Otoparkı da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Etüd Proje Daire Başkanlığı tarafından projelendiriliyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılacak. Bunun da yaklaşık maliyeti muhtemelen 25-28 milyon civarındadır.  Bunun dışında aşağı yukarı hayal ettiğimiz, gördüğümüz yine Atatürk ve Öztrak Caddelerinde de Çerkezköy Belediyesi’nin üzerine düşen yer üstü kaplamaları, peyzaj alanları, aydınlatma elemanları ile beraber bizimde yaklaşık önümüzde 35 milyon civarında öngördüğümüz bir yapım işleri bizi bekliyor. Toplamda 75 milyonu bulan, ciddi sıkıntılarla baş başa kalacağımız bu zahmetli sürecin sonunda iyi bir işin çıkmasını hedefliyoruz. İyi bir sonuç sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin yatırımları ile gerçekleşmiyor. Bu arada esnafımızdan ve o caddelerde oturan vatandaşlarımızdan da taleplerimiz var. Bu talepler uzun yılların alışkanlıklarını değiştirecek taleplerdir” dedi.


"GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ" 


Atatürk ve Öztrak caddesinde 31 işletmenin bodrumunu kullandığını kaydeden Akay, "Bu kullanımdan vazgeçmeleri için esnaflarımıza tebligat gönderdik. Yani çekme payı 5 metredeki alt bodrumu kullandığı için kota tutturamamaktan inişli çıkışlı bir durum ortaya çıkıyor. Biz dükkanları kaldırıma uydurmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Kaldırımları dükkana uydurduğumuz zaman bu girintili çıkıntılı hal ortaya çıkıyor. Kapalı çıkma durumumuz bulunuyor ve bununla ilgili de 24 dükkana ön kapalı çıkma ile ilgili tebligat gönderdik. Yürüyüş alanları ve kaldırımların üzerinde ilerlediğimiz zaman TREDAŞ kutusu ile karşılaşıyoruz, onu geçiyoruz bir doğal gaz kutusu geliyor, onu da geçiyoruz bir Telekom kutusu geliyor derken zikzak yaparak caddede yürümek zorunda kalan vatandaşlarımız var. Artık bunlardan da kurtulmak zorundayız. Konuyla alakalı alt yapı kurumlarıyla görüşme gerçekleştirdik ve bunların projeye uygun alanlara bunların deplase olması ile ilgili görüşmeleri sürdürmekteyiz” dedi

 


"TABELALARI KALDIRACAĞIZ"


Akay, "Binin üzerinde esnafımızdan tabela değiştirme talebimiz var. Belirli ölçüleri kaçmış durumda bir görüntü kirliliği var. Bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Bunun çeşitli örnekleri var. Tek tip tabela düşüncemiz ve meclisimize tavsiyemiz yok ancak belirli ölçülerde, belirli renklerde birbiri ile ahenk içerisinde olan bir görünüm ortaya çıkartmak istiyoruz. Tabelaları söktükten sonra kötü durumda olan cephelerle karşılaşacağız. Aynı şekilde vatandaşlarımızdan bu cepheleri boyatmalarını, düzenlemelerini isteyeceğiz. Yapmazlarsa Çerkezköy Belediyesi bunu yaparak bir tahakkuk durumuna girecek. Devamında yine zemindeki dükkanlarımızın alışkanlıklarından birisi dükkanın önündeki teşhirler. Yani caddede yürümeye başladığınız zaman gömlekleri dışarıda görüyoruz, gömleğin yanında buzdolapları, halılar dışarıda. Artık neredeyse kuyumcuların dışarıya tezgah açmadığı kaldı. O yüzden artık bu alışkanlıklardan kurtulmak zorundayız. Nüfusu 180 bine gelmiş, en hızlı gelişen ilçelerden birindeyiz. İlk etapta rahatsızlık vereceğiz tabi ki ama günün sonunda bizim derdimiz Çerkezköy’deki esnafın daha güzel bir şekilde işlerine devam etmesi” diye konuştu. 


"ESNAFIMIZIN SIKINTISI VAR" 


Akay’ın ardından konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, "Projelerin bu nitelikte olduğunu daha önceki ziyaretimizde de istişare de bulunmuştuk. Vatandaşlarımızın belli başlı sıkıntılarını sizlere iletmek istiyoruz. Vatandaşlarımız pandemi sıkıntısını yaşamaktadır. Çarşı esnafımız bu süreçte ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntıyı atlatamadan, projeye başlanırsa daha çok sıkıntı yaşayacaklarını bize iletti. Kendileri de haklıdırlar. Bu süreçte tüm esnafımız ile istişare edeceksiniz. Bu proje ile birlikte şehrin görüntüsü tamamen değişecektir. Dolayısıyla esnaflarımızın kalben bu projeye inanması gerekiyor. İşyerlerini kapatan ve aylardır kirasını ödeyemeyen esnaflarımız var.  Bu proje devreye girdiğinde alışveriş olmayacağından dolayı, eskisi gibi bir sirkülasyon olmayacağından dolayı ciddi kayıplar yaşacağını söyleyen esnaflar var. Bunu sizlere muhalefet olmak için söylemiyorlar yanlış anlamayın. Cidden kaygıları bu yöndedir. İnsanların evlerine ekmek götüremeden yaşamaları mümkün değil. Bu sürecin çok iyi kurgulanması gerekiyor. Birde merak ettiğim Kent Estetik Komisyonu’nda kimler var? Esnaflarımızdan da görüş beyan edecek bir kişi var mı?” diye konuştu. 


"ATATÜRK CADDESİ'NDE BURNUMUZA KANALİZASYON KOKUSU GELİYOR"


Erseçkin’in söylediklerine katıldığını kaydeden Akay “ Bugün asbest boru ile yaşıyoruz. Ayrıca Atatürk caddesinde yürürken burnumuza kanalizasyon kokusu geliyor. Neden? Çünkü zamanında yapılmış yağmur suyu hatlarına kanalizasyon deşarjları yapılmış ve ızgaralardan da yukarıya o kanalizasyon kokuları çıkar hale gelmiş. Sağlığımızı da derinden etkileyen bir alt yapı sorunu ile karşı karşıyayız. Bunun zamanlamasının handikap olduğunun farkındayız ancak bu handikabı nasıl minimuma indiririz, bu pencereden bakarak hareket ediyoruz. O yüzden mümkün olduğunca az hasarla bu projeyi tamamlama hedefimiz var. Kent Estetik Komisyonu Çerkezköy Belediyesi’nin teknik personellerinden oluşmaktadır. Bu ekibin içerisinde mimarlarımız ve şehir palancımız bulunmaktadır. Bu komisyon uzun süredir var” dedi. 


"ORTAK AKIL İLE HAREKET EDECEĞİZ" 


Kısa süre içerisinde Atatürk ve Öztrak caddelerinde bulunan esnaf, sanatkar ve işyeri sahipleriyle toplantılar gerçekleştirerek bilgilendirmede bulanacaklarını kaydeden Akay “ Onların görüşlerini ve düşüncelerini alacağız. Bu noktayı gerçekten çok önemsemekteyim. Ortak akıl ile hareket ederek projelerimizi geliştireceğiz ve hayata geçireceğiz” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10