As: Esnafımız için sevindirici bir karar 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan toplu taşıma esnafına, pandemiden kaynaklı zararlarının karşılanması amacıyla Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarÄ?

Çerkezköy 16.10.2020 12:18:00 0
As: Esnafımız için sevindirici bir karar 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerinin pandemiden kaynaklı zararlarının karşılanması amacıyla Nisan-Mayıs-Haziran aylarında verilen toplu taşıma hizmetine istinaden aylık biner TL gelir desteği ödemesi yapılacak. 


ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETİNİ DİLE GETİRDİK 


Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı kararı mutlulukla karşıladıklarını kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüsün esnafımızın kazançları üzerinde olumsuz etkilerini azaltmak için şoför esnafımızın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi yetkili makamlarla yaptığımız toplantılarla sürekli dile getirdik.  En son 21 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ı, Birlik Başkanımız Sami Kayın, Tekirdağ Merkez Oda Başkanımız ve İlçe şoförler odası başkanlarıyla birlikte makamında ziyaret ederek toplu taşıma esnafımızın sorunlarını ve oluşan mağduriyetlerimizi dile getirdik” diye konuştu. 


TEŞEKKÜR ETTİ 


Esnafın bu sorununa Büyükşehir Belediyesinin kayıtsız kalmadığını kaydeden As,” Başkanımız Kadir Albayrak, iletmiş olduğumuz sorunlarımıza kayıtsız kalmayarak meclis üyelerimiz ile birlikte aldıkları karar ile Nisan-Mayıs-Haziran aylarında pandemi sürecinin en etkili olduğu ve esnafımızın en zor dönemi yaşadığı aylarda toplu taşıma esnafımızın vermiş olduğu hizmet karşılığında aylık bin TL olmak üzere toplamda 3 bin TL gelir desteği ödemesi yapma kararı aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinin almış olduğu bu karar ile yerel yönetimlerin esnafımızın yanında olması ve bu süreçte esnafımıza el uzatması bizler için çok sevindirici bir karardır. Bu sebeple alınan kararda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere ve meclis üyelerine Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi ve esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10