Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor

Son günlerde kamuoyunda vergi affı ve kamu alacaklarının yapılandırılması yönündeki beklentiler esnafı heyecanlandırırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapıla

16.10.2020 13:32:00 0
Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor


 

Yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle vergi tahsilatlarının azalması ve kontrolden çıkan bütçe açığı nedeniyle hükümet yeni bir vergi ve SGK prim barışı düzenlemesine gitmeye karar verdi. TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni istihdam paketiyle ilgili düzenlemeleri aktardıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"VERGİ AFFI DEMEYELİM"

 

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması yönünde bir çalışma başlatıldığını belirten Muş, şöyle konuştu: “Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarını yapılandırma çalışmamız şu an var. Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan Bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız.”

 

İŞLETMELER ZARAR EDİYOR

 

Bu arada kapsamlı bir vergi affı talep eden esnaflar, yaşanan ekonomik durağanlığın, tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına pandemi döneminde daha da arttığına dikkat çekerek, irili ufaklı tüm işletmelerin bu süreci zarar ederek geçirdiğini vurguladılar. Türkiye'nin pek çok bölgesinde olduğu gibi Çerkezköy'de de esaflar, pandemi ile mücadelede devletin attığı adımların piyasaya olumlu katkıda bulunduğunu, ancak salgının artarak devam etmesi nedeniyle işletmelerin yaşadığı sıkıntıların sürdüğünü söylediler. Özellikle finans kaynakları konusunda bir tıkanma içinde olduklarını dile getiren işletme sahipleri, kapsamlı bir vergi affı ve kamu alacaklarının yapılandırılması ile rahat bir nefes alacaklarını aktardılar.

 

Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10