ABD'deki araziyi TL ile satışa çıkardı 

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Napa kentinde 67 dönümlük arazi, Türk lirası üzerinden 29 milyon 500 bin liraya satışa çıkarıldı. Söz konusu satış ilanı, Tekirdağ'da emlak danışmanlıÄ?

Tekirdağ 20.10.2020 16:44:00 0
ABD

Emlak danışmanlığı yapan bir firmanın yetkilisi Sedat Kapçak, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı ve üzümleriyle meşhur Napa kentindeki bir araziyi Türk lirası üzerinden satışa çıkardı. Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir firma olarak hayalleri olduğunu belirten Kapçak, ABD'de satışa çıkardıkları arazinin arkadaş olan 2'si Türk 3 kişinin ortak malı olduğunu kaydederek, "Biz hep Türkiye'de satıyoruz. Ama niye ABD ya da başka ülkelerde yer almıyoruz, gayrimenkul almıyoruz. ABD'deki bir arazinin satışa çıkarıldığını öğrendik ve onlarda satışta bizim de aracılık etmemizi istediler" dedi

.
"NEDEN BİZ ABD'DE ALMAYALIM!" 


ABD'den gelen talep üzerine teknik araştırma yaptıklarını söyleyen Sedat Kapçak, "Yurtdışında yaşayan yabancılar gelip Türkiye'de Antalya'da ve çeşitli illerimizde araziler alıyorlar. Neden biz ABD'de almayalım, neden biz orada TL bazında satış yapmayalım diye düşündük. Bundan sonra oraya giderek görsel içerikleri çektik, arazinin üzerine çıktık, satışların nasıl yapıldığını araştırdıktan sonra bir fiyat oluşturduk ve 29 milyon 500 bin lira bazında ilana koyduk" ifadelerini kaydetti. 


İLAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ 


İlanın başta ABD'den yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Sedat Kapçak, "Satışını yapacağımız arazi için Arap ülkelerinden arayanlar var. Türkiye'den arayan iş insanlarımız var, daha çok Amerikalılar rağbet ettiler. İlginçtir bizi aradıklarında İngilizce konuşuyorlar, tabi biz ilan açıklamalarımızı Türkçe yaptığımız için arayanlardan Türkçe konuşmalarını istiyoruz. Biz orada Türkçe konuşmak ve Türk parası ile ticaret yapmak istediğimizi anlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde, ABD'ye giderek, satışı gerçekleştirebiliriz" diye konuştu. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10