Hyosung'dan Hatay'a 3 bin 43 zeytin fidanı

Çerkezköy OSB'de üretim yapan Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması, Hatay'da bölücü terör örgütünce çıkartılan orman yangınlarına duyarsız kalmadı. Yurdun pek çok yer

Çerkezköy 20.10.2020 17:24:00 0
Hyosung

Toplumsal olaylara duyarsız kalmayan Hyosung İstanbul Tekstil firması, Hatay’da bölücü terör örgütünce çıkartılan orman yangınlarının ardından küle dönen alanların yeniden yeşillendirilmesi için başlatılan çalışmalara fidan desteğiyle katkıda bulundu. Firma, 24 Ocak'ta Elazığ’da yaşanan depremin ardından seferber olmuş ve bölgeye yardım malzemesi göndermişti. Hyosung İstanbul Tekstil, ayrıca Covid-19 ile mücadele kapsamında Çerkezköy’deki kamu kurumlarında kullanılmak üzere maske ve eldiven desteğinde bulunmuş ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı da yapmıştı. 


KAHRAMAN ASKERLERİN SAYISI KADAR FİDAN GÖNDERDİ 


Son olarak, Türkiye’yi üzüntüye boğan Hatay’daki büyük yangının açtığı yaraların sarılmasına katkıda bulunan firma, yanan 300 hektarlık alanı yeniden yeşillendirmek için başlatılan çalışmalara destek oldu. Firma, Güney Kore’de şehit ve gazi olan 3 bin 43 kahraman Türk askerinin anısına Çerkezköy’den Hatay’a 3 bin 43 adet fidan gönderdi. Hatay'a gönderilen fidan yüklü TIR, dün Çerkezköy'den yola çıktı. 

 


"SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUM"


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, Koreli olmasını yanı sıra Türkiye’ye yatırım yapan Koreli bir yatırımcı olarak Hatay’da meydana gelen yangın ve sabotaj olaylarından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Cheon Gyu Lee, “Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü olarak, hem Koreli bir kişi olarak, hem de Türkiye’de bir yatırımcı olarak, Hatay ormanlarında gerçekleşen orman yakma sabotaj girişimlerinden dolayı, tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Bu saldırı, hem hayvanlara, hem doğaya hem insanlarımıza yapılmış bir saldırıdır. Saldırının sahiplerini esefle kınıyor, bir daha böyle olaylar ile karşılaşmamak adına, güvenlik güçlerinin gereken adımları atacağına inandığımı bildirmek istiyorum” diye konuştu. 


3 BİN 43 CESUR KAHRAMAN ADINA


Firma olarak yüzde 100 Güney Kore sermayeli, ancak Türkiye sevdalısı olduklarını ifade eden Cheon Gyu Lee, Türkiye ile Kore arasındaki bağların geçmişe dayandığını vurgulayarak, “Güney Kore Savaşı sırasında, ülkemizin bağımsızlığı adına, askerleri ile topraklarımızda bizlere destek veren Türk Birliklerini hiçbir zaman unutmadık. Onlar bizlere o günlerde umut oldular. Biz de bugün, Hatay’da yaşanan yangında, kaybettiğimiz akciğerlerimizi, ormanlarımızı geri kazanabilmek adına, firma olarak, Kore Savaşında şehit olan, gazi olan ve kendisinden haber alınamayan toplamda, 3 bin 43 cesur kahraman adına, Hatay’a fidan yollamak istedik” ifadelerini kaydetti. 

 


ZEYTİN DALI HAREKATI'NA ATFEN ZEYTİN FİDANI 


Cheon Gyu Lee, bütün kahramanlarının isimlerini tek tek künye haline getirdiklerini aktararak, şöyle devam etti: “Bu künyeler bu fidanlara asılacak ve Kore Şehitlerimizin, Gazilerimizin isimleri, yaşanan terör eylemlerine inat, bu fidanlar ile büyüyecek. Kore’yi savunan o günkü askerleriniz, Hatay’da yeşerecek ve filizlenecek. Geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ülkelerimizin bağlılığını ortaya koymak ve karınca misali tarafımızı net şekilde ortaya koymak istediğimiz proje ile umarım hem Türk halkı adına hem Kore halkı adına ve kardeşlikleri adına, güzel bir eylem olmuş olur.” Cheon Gyu Lee, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2018 yılı Ocak ayında Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na atfen Hatay'a zeytin fidanı göndermeyi tercih ettiklerinin altını çizdi. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10