ÇYDD Çerkezköy Şubesi'nden öğrencilere tablet desteği

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, dernek üyelerinin ve bağışçılarının destekleriyle alınan tabletleri uzaktan eğitim gören ortaöğretim öğrencilerine dağıttÄ?

Çerkezköy 21.10.2020 11:13:00 0
ÇYDD Çerkezköy Şubesi

Önceki akşam dernek binasında gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, meclis üyesi Cengiz Memiş, dernek üyeleri ve bağışçılar katıldı. 


GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN BİR SİVİL TOPLMUM ÖRGÜTÜYÜZ


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak “ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Atatürk ilk ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insanı topluma ulaşmak amacını taşımaktadır. Derneğimiz ülkenin ‘ Çağdaş uygarlık düzenin üzerine çıkması’ ülküsü için bilgi beceri, deneyim ve birikimle gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Çağdaş toplum ve birey için hedef evrensel çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı demokratik,laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi korunması ve geliştirmesidir. ÇYDD bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve örgütlerinden yararlanmalarını sağlanması, toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın artırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesine öncülük eder” dedi. 

 


DEĞERLERİMİZ VAR 


Soyak, ”Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin amacı ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak ÇYDD’nin amacı doğrultusunda projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir. Partiler üstü konumunu korumak, ÇYDD’nin amacı doğrultusundadır. Çağdaşlık anlayışımız ulusal ve evrensel değerleri içleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten bir anlayıştır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü, laiklik, hukukun üstünlüğü,dürüstlük, güvenirlik, çevre bilinci ve emeğe saygı değerlerimizdir. 


380 ÖĞRENCİMİZE BURS VERDİK 


Derneğin 1995 yılından bu yana eğitim ve öğretime önemli katkılar sunduğunu kaydeden Soyak “ Bugüne kadar 380 öğrencimize burs verdik. Şuanda dünyada yaşanan salgın nedeniyle eğitim ve öğretimde büyük aksaklıklar yaşanmaktadır. Bu aksaklıkların çözümüne yardımcı olmak için gönüllülerimizin hediye ettikleri tabletleri bugün 12 öğrencimize takdim edeceğiz. Bağışçılarımıza ve dernek üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. 


TABLETLERİ TAKDİM EDİLDİ 


Soyak’ın ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı “ Bu akşam burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tabletlerin eğitim gören kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından bağışçılarının destekleriyle alınan tabletleri uzaktan eğitim gören 12 ortaöğretim öğrencisine takdim etti. 


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10